5 eylül 2012 afyonkarahisar da patlama

0 /
independence
son dakika haberlerine gore afyonkarahisar mezkezinde bulunan ki$la mevkiinin cephanelik bolumunde bir patlama meydana geldi. patlamanin el bombalarinin bulundugu mevkide oldugu saniliyor. patlamanin meydana geldigi depoya $u ana kadar 20 ambulans giri$ yapmi$, ayrica itfaiye de bolgede.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21390973.asp
independence
daha detayli bilgiler gelmeye ba$ladi. $u anda 20 yarali tespit edilebilinmi$ ancak bolgeye girilemedigi icin ba$ka yarali var mi yahut olen var mi bilinmiyor. valinin aciklamasina gore $ehidimiz olabilirmi$ iceride.
independence
allah korusun ancak kimi yerler onlarca $ehitten bahsediyor. gerci $er haberciligini cok severiz biz. asli astarinin olmamasini temenni ederim.
independence
afyon devlet hastanesinden bir yetkili canli yayinda telefona baglandi ve hastanede 4 asker 3 sivilin bulundugunu soyledi. saglik durumlari ise son derece iyiymi$.
independence
bolgedeki yangina mudahale edilemiyor zira cevreye sacilmi$ askeri muhimmat var ve bu da yardima gidenler icin hayati tehlike olu$turuyor. yangina mudahale icin sabah bekleniyor. sabah ilk olarak bolgeye uzman birimler girecekmi$, ardindan yangina havadan mudahale edilecekmi$ ama bunlarin hepsi sabah olacakmi$.
independence
afyonkarahisar’da acil bir kan ihtiyaci yok. devlet hastanesi ba$hekimi "lutfen kan vermek icin kimse gelmesin, herkese yetecek kadar kan var elimizde, kan vermek isteyenler acil servisi engelliyorlar" dedi.
kanlikalem
bölgedeki yerel gazetecilerden 32 şehit olduğu yönünde bir iddia geldi. resmi olarak böyle bir bilgi yok. umarım doğru değildir.
independence
canli yayina baglanan itfaiye mudurune gore yangin hepten kontrol altina alinmi$ durumda. bakan bir ba$ka $ey soyluyor ba$hekim bamba$ka bir $ey soyluyor itfaiye muduru hepten farkli $eyler soyluyor ohoo. bilgi kirliligi de i$te boyle be$benzemez aciklamalar ile ba$liyor zaten.
independence
bolgede artik kan ihtiyaci ba$gostermi$. kizilay genel mudurunun soyledigine gore 30 dakika icerisinde afyon universite hastanesinde kan alimlari ba$layacakmi$. ayrica kan ekiplerinin gonullu doktor ve hem$ireye de ihtiyaclari varmi$.
independence
olay ile alakali bir suru yerde yazilan bir suru $eyi okudugum gibi, ek$i sozluk’te yazilanlari da okuyorum an be an. tum o kalabalik yazilarin icerisinde bir yazarin yazisi gozume carpti, okudum uzun uzun, bir daha okudum. oyle guzel tasvirler yapmi$ ki hem olayla alakali hem de olayda yaralanan askerlerin imdat cigligina ko$anlarla alakali, bu tur yazilar ve bu tur du$uncelerdir bizi ayakta tutan aslinda, bunu yeniden anladim.

okuyun bir dakikanizi ayirip;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=30085978
independence
kimse ilgilenmemi$ bu ba$likla bunca saat, kimlerin aramizdan ayrildigi belirlenmi$ ama kimse sallamami$, oyle de olur. kahreden haber yine benim klavyemden ciksin.

sabah oldu, depoya girildi. kar$ila$ilan manzara her insani delirtebilecek kadar vahimdi.

2 astsubay 2 uzman 21 er toplam 25 asker $ehit!

4 u asker 8 ki$i de agir yarali.

ulan nedir bu askerlerimizin ba$ina gelenler ya. teror olur asker ölür, arac $arampole yuvarlanir asker ölür, depo patlar asker ölür. lanet olsun artik boyle i$e ya.
independence
olayda $ehit du$en askerlerimizin isimleri;

astsubay kıdemli başçavuş bedri naim
astsubay kıdemli çavuş murat döger
uzman çavuşlar hüseyin apaydın ve cüneyt akkuş

erbaş ve erler ayhan kutsu, kadri aydın, fatih şalgam, bayram uluer, burak kaplan, emrah aral, emrah kartal, hayri kaya, emre yıldırım, emrah sandalcı, mehmet emre özer, hüseyin gökhan eriç, tolga tostan, ahmet tosun, burak umut gedik, onur fikret gülger, macit coşkun, barış öztürk, mehmet emin çoğun, abdullah tokgöz ve fatih ergeç.

hepsinin topragi bol olsun, ruhlari huzur bulsun.
independence
olay ile alakali aciklamayi defalarca tarim ve orman bakani veysel eroğlu yapmi$tir. ne ba$bakandan, ne ici$leri bakanindan ne de ba$bakan yardimcisinden halen daha cit cikmi$ degil. neden sonra nihayet savunma bakanini elinde bir kagittan notlar okurken gorduk, zahmet olmu$.
kanlikalem
gece gelen bir telefonla afyon’a gitmemi ve tüm gün görev yapmamı gerektiren hadisedir. izlenimlerimi aktarmak gerekirse etraftaki evler büyük hasar görmüş. olay yerine 250 metre uzaklıktaki bir otomobilin ikiye ayrılmış olduğunu gözümle gördüm. evlerin duvarlarında büyük delikler var. hemen hemen her evin bahçesinde devasa birkaç kaya duruyor. askeri yetkililer kışla dışında büyük bir önlem almış içeriye kimse alınmıyor, hatta yaklaştırılmıyor bile. kışlacık köyü’nde bir evin bahçesinde ne yazık ki ceset parçaları bulundu. etrafa saçılan mühimmatlara gelince evet tarlalarda henüz patlamamış el bombaları dikkatimi çekti. ancak almaya veya yaklaşmaya yeltenmedim zira büyük bir risk... mühimmatın toplanması için oldukça titiz çalışıldığını söyleyebilirim. kısaca izlenimlerim bunlardı.
irimani
apaydın kampında eğitilen özgür suriye ordusu militanlarına verilmek üzere afyon’da hazırlanan mühimmat... 25 askerin ölümüne kaza süsü vermek sadece türkiye’de tutacak bir numaradır... ahmak insan popülasyonu yüksek bir ülke türkiye.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol