suriye sınırında büyük askeri hareketlilik

independence
hurriyet gazetesinin haberi tam olarak $u $ekilde;

mardin’de bugün askeri hareketlilik yaşanırken, tir’lara yüklü tankların da sınır kesimine gittiği gözlendi.

diyarbakır yönünden gelen, aralarında tir’lara yüklenmiş tankların da bulunduğu zırhlı araçlarla askeri sevkiyat gerçekleştirildi. sıkı güvenlik önlemleri altında konvoy, mardin’in suriye sınırındaki nusaybin ile şırnak’ın cizre ilçesi yönüne doğru gitti.

bu hareketliligin sebebi ya suriye’ye gozdagi vermek icindir, ya da suriye’ye kar$ilik sinirotesi kucuk capta askeri bir misilleme icindir. umalim ki sadece gozdagi vermek icin olsun yahut teror ile alakali olsun.
independence
hayra alamet bir hareketlilik degildir.

ucaksavarlar ve fuze bataryalari suriye’ye sinirimiz olan tum illere konu$laniyor. once tatbikat denildi ama farkli farkli $ehirlerde e$ zamanli tatbikat olmaz. turkiye askeri araclarini resmen suriye tarafindan "yanli$likla" bile olsa hava sahamizi i$gal edebilecek herhangi bir hava ta$itina kar$i eylem hazirligi icin sinir bolgelerine topluyor. tam iktidar durumu sogukkanlilikla idare etti derken bu ani ciki$lar zarar getirecek gibi.
zotac
önce hatay körfezine, akabinde gaziantep/kilis suriye sınırına füze bataryaları ve 12-13 araçlık askeri konvoy gönderilmiş. hatta bu durumu yabancı ajanslar da tüm dünyaya duyurmuş.

kesinlikle büyük bir hata olur ama sanırsam yanlışlıkla israil zannedeceğiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol