türkiye nin savaşa girebilecek komutanı olmaması

independence
du$undum de, turkiye $imdi suriye ile sava$a girmeye kalksa bu orduya kim komuta edecek? ordunun komuta kademesi silivri cezaevi’nde gun sayiyor. ordudaki komutanlarin hemen hepsi yerlerine kimse bulunamadigi icin atanan komutanlar. genelkurmay ba$kani’nin nasil atandigini hatirlatirim. once ordu komutanligina getirildi, oradan genelkurmay ba$kanligina getirildi.

orduda komutan var elbette ama ya tecrube? sava$ sanati yoneticinin tecrubesi ile dogru orantilidir. $u andakiğ komuta kademesi ile sava$a girildigi taktirde ba$imiza gelebilecekleri du$undunuz mu? uludere’de ya$anan ve 34 sivil vatanda$in bombalanmasi ve olmesi ile sona eren olay henuz cok taze.

hatirlatabilmek adina;

(bkz: 29 aralık 2011 şırnak ta 35 sivilin bombalanması)

e $imdi terorist diye kendi vatanda$ini bombalayan tecrube anlaminda pek cok vasfini yitiren bir ordu, suriye’yi bombaliyorum diye hatay’i bombalamaz mi, gaziantep oguzeli’ni bombalamaz mi?

turkiye sava$a falan girmesin aman diyeyim.
independence
neredeyse turkiye’nin tirajikomik gercegi. balyozdu, sarikizdi, gelincikti, ergenekondu derken ortada ordulara komuta edecek komutan birakmadilar. hemen hemen hepsi cezaevinde, di$arida kalanlarin pek cogu ise akp’ye biat etmi$ durumda. bak bugun balyoz darbe planı davasinin sonuclari aciklandi, minimum ceza 16 sene. olaylar coktan dava boyutunu gecti, bildigin tsk’nin tasfiyesi zemini hazirlaniyor. eski komutanlar coktan mahkum edildi, muhtemelen sira muazzaf subaylarda. onlari da iceri attilar mi herkes amacina ula$mi$ olacak, oluyor.

sonra vay efendim suriye jetimizi du$urdu, yok efendim ulkenin dort bir yaninda casuslar kol geziyor, aman efendim teror aldi ba$ini gidiyor.

e sen herkesi tiksin iceriye, kim bunlarla ba$ edecek, kim bu gucleri kontrol edecek? evet var elinde gucun ama kontrolsuz guc guc degildir demi$ buyukler ta ne zaman. kim komuta edecek o guclere, sen mi? hangi dugmeye basilmasi gerektigini bilmedikten sonra elinde nukleer fuzelerin allahi olsa kac yazar? her $ekilde ezer gecerler seni.

ulke sava$a girmesin elbet, allah korusun hatta ama ola ki bir gun ozellikle bu donemde bir sava$a girmeye kalksak yok mu ya, sictik. sonra bu icerideki komutanlari ne bok yesek de tahliye etsek diye dort dolanirsiniz sokaklarda ama i$ i$ten gecmi$ olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol