türkiye nin suriye ye uygulayacağı yaptırımlar

independence
konu: 22 haziran 2012 suriye nin uçağımızı düşürmesi.

turkiye tarafindan alinan karar: savaş sebebi değil ama cezasız kalmayacak.

cezasiz kalmayacak tamam ama ne yapilacak peki? siyasi ili$kilerin sonlandirilmasi olamaz, zaten o yapildi. nota vermek? e o da yapildi. hava sahalarini kapatmak? coktan yapildi.

peki hukumetin aklindaki ne ola ki? suriye’ye askeri mudahale haricinde artik ne yapilabilir, akillarindaki nelerdir?

zannimca oncelikle suriye sinirina saglam bir askeri yiginak yapilabilir, suriye’yi her dakika huzursuz edebilmek adina. ardindan suriye’li muhalifler "aleni" olarak desteklenebilir hem silah hem de maddi anlamda. daha onceden de yapiliyordu bunlar hic $uphesiz ama bu sefer aleniyete dokulebilir her $ey.

suriye’den uluslararasi kamuoyunda resmi bir ozur ve tazminat zaten beklenecektir ama suriye hele ki $u durumda buna yana$mayabilir. bunun uzerine uluslararasi kamuoyu ayaklandirilabilir. ote yandan suriye’nin gozune gozune nato secenegimiz de sokulabilir. "ya ozur dile tazminat ode ya da nato’yu devreye sokarim" soylemi bir nebze i$e yarayacaktir. gerci nato toplanti yapmaktan ote bir $ey yapmayacaktir ama olsun, bu da bir secenek.

ilerleyen gunlerde her $ey $ekillenecektir, bekleyelim bakalim.
independence
ucagimizin vuruldugu noktada yani hatay’in biraz aciklarinda hava kuvvetlerinin de katilacagi ve gercek mermilerin kullanildigi bir tatbikat bu olayin uzerine iyi gidecektir aslinda. gerci onun da maliyeti yuksek ama olsun.
zotac
türkiye’nin suriye’ye nato vermesi.

edit: aslında nota verdik, ama işte nato’nun gazı ve desteği ile olduğuna inandığımdan böyle latife edeyim diye düşündüm. ettim.
independence
ba$bakanin bugun suriye krizi ile alakali yapmi$ oldugu konu$malarda da acikca ortaya cikmi$tir bu yaptirimlar.

misal bundan sonra suriye tarafindan hava sahamizi i$gal eden ku$ dahi olsa vurulacakmi$. ku$u ben ekledim aslinda, etkisini arttirmasi anlaminda butunleyici olur diye du$undum. sonra sipsi bu nedir diye anlamayip bana soruyor.

sipsi
#1052329

bu meseleye kuşları karıştırmamamız gerektiğini düşünüyorum. kuş doğası gereği uçar.. uçak da yapısı gereği uçar.. yapıyla doğa aynı şey değildir.. tıpkı evrim gibi.. evrimden devrim doğar ve daha nerelere yayılır..

yaşasın kuşların kardeşliği..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol