cities xl 2012

independence
oyun cok guzel ama zor.

baj 00:00 dan 05:00 e kastim, $ehri zarar etmekten yine de kurtaramadim. sirf bu yuzden muhte$em yuzyil’in yeni sezon ilk bolumunu hala izlemedim, i$ler gucler’in son bolumunu hala izlemedim, sen du$un gerisini.

vergileri dayadikca halk kaciyor, vergileri du$urdukce halk akin akin geliyor ama halkin gelmesi demek $ehrin servislerinin artmasi demek diger yandan, yani hepsi para.

cok insan cok okul, cok karakol, cok itfaiye, cok elektrik cok su cok kari cok kiz ohoo, ba$a cikmiyor. az insan olunca da vergi alacak kimse yok, $ehir bombo$, geli$me yok bi sik yok.

bak manifature ve ofis iyi para getirir, onlara yuklen. vasifsiz eleman cok $ey istemez her yerde cali$ir ama getirisi azdir, ona zaten vergiyi dayayamazsin, vergiyi gordu mu kacar. elite denilen ahaliye kadar ula$abilirsen komu$um sonra vasifsizina, en lezizi elite olanidir.

neyse, daha sonra kar$ila$tiklarimi yeniden yazarim.
independence
yeni yeni ara$tirip yeni yeni cozuyorum aslinda oyunu.

kaynak onemli kaynak. misal fuel uretiyorsunuz ama nakliyesi cok zor diyelim. trade seceneginden hop ba$ka bir $ehre kakalayabiliyorsun elindeki tum yakiti. kendine ayirmayi da unutma aksi taktirde sanayin cali$amaz hale gelir. buna benzer nice incelikler daha var oyunda, kurcuklamak lazim.
independence
hakkinda milyon ayri forumda milyon ayri puf noktasi ogrendigim, buna ragmen easy modunda zorluk derecesi sadece %10 olan paris $ehrinde dahi $ehri olesiye zarara soktugun oyun. bir yerlerde belediye ba$kani olaymi$im sirf ben o $ehirde ba$kanim diye oralarda teror ba$larmi$. anladim ki milletin tabaginda bir tas sicak corba birakmazmi$im ben.
independence
esasen oyunun i$leyi$i belli.

once vasifsiz eleman al, bir suru al ama. sonra onlarin yanina agir endustri kur ki orda cali$sin pis fakirler. sonra vasifli eleman al ve hemen yanlarina office kur ki agir sanayiden gelecek mallari oralarda i$lemlerini yapsinlar. hepsinin yanina dukkanlar kur ki mallar orada satilsin. gerisini de sen coz ya da ilerleyen zamanlarda ben gene yazarim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol