22 haziran 2012 hatay da askeri uçak kazası

independence
tsk’nin internet sitesinden verdigi haber $u $ekilde;

22 haziran 2012 tarihinde görev uçuşu için saat 10.30’da malatya/erhaç meydanından kalkış yapan bir uçağımız ile saat 11.58’de hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir.

arama kurtarma çalışmalarına derhal başlanmıştır.


henuz kaza oldugu teyit edilmedi ancak aklima bir ba$ka ihtimal gelmedigi icin bu $ekilde bir ba$lik actim. umarim ben yanilirim.
independence
ucagin henuz du$up du$medigi bile netlik kazanmami$ken pek cok yerde "ucagi suriye du$urmu$tur, haydi sava$a girelim" nidalari yukselmeye ba$lami$ bile.

omrunun cogunu pc ba$inda half life ve & veya call of duty oynayarak geciren yeni neslin sava$tan anladigi da tam olarak bilgisayar ekranlarindaki gibi bir $ey olsa gerek. bu insanlari sadece bir haftaligina daga yollayacaksin, cati$maya falan da degil ha, orada intibak egitimine yollayacaksin, gorecekler ebelerinin gotunun terini. sonra bak bakalim bir daha sava$ cigirtkanligi yapabiliyor mu itler.
independence
sava$ ucagimizin hatay’in samandag ilcesinin guneyinde, suriye karasularinin 8 mil aciginda du$tugu tespit edildi. $imdide bu bolgede arama kurtarma cali$masi yapilabilmesi icin suriye’den izin bekleniyor. sahil güvenlik akdeniz bölge komutanlığı’na bağlı birlikler ucagin du$tugu tahmin edilen bolgeye dogru yola cikmi$.
independence
yeni guncellenen haberlere gore pilotlar henuz bulunmami$ ancak yerleri tespit edilmi$. kimi soylentilere gore ucak suriye hava savunma sistemleri tarafindan vurulmu$ ve pilotlar da suriye yetkililerinin elinde tutuklu olarak bulunuyorlarmi$ ancak bunlarin hepsi $imdilik soylenti kapsaminda. pilotlarin saglik durumlari ile alakali henuz net bir bilgi yok.

edit: yanli$ alarm. pilotlar turk makamlarinin elindeymi$ ve pilotlarimiz hayattaymi$.
independence
ba$bakanin aciklamalarina gore suriye tarafindan buyuk ozurler dilenmi$ hukumetten, henuz net olarak aciklanmasa da bu ozurlerin tek bir sebebi olabilir, o da ucagin suriye tarafindan du$uruldugudur. ba$bakan da brezilya’dan istanbul’a gelecekken rotasini cevirip direkt ankara’ya gitmi$ ve guvenlik konseyini toplami$. muhtemelen bu konu tarti$ilacak.
independence
ba$bakanin ankara’ya ini$inden hemen sonra yaptigi basin toplantisindan anla$ilmi$tir ki;

1- pilotlarimiz henuz bulunmami$, turk makamlarinin elinde falan degilermi$, bolgede turk ve suriyeli guvenlik gorevlileri arama kurtarma cali$malari surduruyorlarmi$.

2- ucagin nicin suriye hava sahasinda oldugu bilinmiyor, daha dogrusu ucagin suriye hava sahasinda oldugu da henuz netlik kazanmi$ degil.

3- suriye turkiye’den ozur dilemi$ mi, dilemi$se nicin dilemi$, henuz ba$bakan da bunu bilmiyor.

4- her $ey az sonra ba$bakanin ba$kanliginda yapilacak olan guvenlik zirvesinde konu$ulacak ve anla$ilacak. toplantidan sonra da yeniden basin bilgilendirilecek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol