karar çıksın kandil e girerim

independence
genelkurmay ba$kani necdet özel’in beyanati.

hukumetin karar vermesi sonucunda turk silahli kuvvetlerinin pkk’yi yok etmek adina kandil’e girmeye hazir oldugunu belirtmi$ kendisi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20808918.asp

kandil’e girilir elbette, neden girilmesin de mesele kac ki$i girip kac ki$i cikilacagidir. kandil’e girmekle pkk tukenmez. pkk’yi sadece kandil’de var sanmak yapilabilecek en buyuk hatadir bence.

kandil’e girdin, orada kim var kim yok vurdun kirdin yaktin kul ettin, bu esnada onlarca belki yuzlerce askerimiz $ehit oldu. sonra?

teroru topla tufekle bombayla sonlandirmaya cali$mak halen suregelen hatalarin devamindan ote bir $ey degil. dirayetli bir siyaset olmadigi surece teror son bulmaz, sadece cani yakilir. batakliktaki sinekleri birer birer oldurmenin hicbir anlami yok, bataklik kurumadigi surece sinek uremeye devam eder. koskoca genelkurmay ba$kaninin bunu du$unmemesi, bilmemesi ayrica bir sorundur.
independence
genelkurmay ba$lani boyle bir operasyon icin 3 ayri $arti one surdu.

1- amerika ikna edilmeli.
2- toplum agir kayiplara hazir hale getirilmeli.
3- siyasi irade karar vermeli.

yani i$in ozunde yine amerika var. amerika’yi ikna edemezsen terorle bogu$mak zorundasin. kandil’e girildigi zaman terorun bitecegine zaten inanmiyorum ama boyle bir harekat icin amerika’nin ikna edilmesi zarureti daha bir umut kirici oluyor. kendi ulkene duzenlenen vah$ice katliamlarin onunu alabilmek adina yapacagin operasyon icin amerika’nin olur demesi $art. demezse kalacaksin oyle ki$landa, terorist gelip seni ki$landa vuracak.

basiretli bir iktidarimiz olsaydi tum bunlara hic gerek kalmayacakti ama o da hayal i$te. ezelden ebede amerika’nin ikiğ dudagi arasinda hayat suruyoruz. yazik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol