29 mayıs 2012 thy grevi

independence
bu kadar buyuyecegini tahmin etmemi$tim, o yuzden ayri bir ba$lik haline getirmemi$tim ama olay buyudu.

meclise getirilen ve havacilik i$ kolunun grev hakkini elinden alan yasa sebebi ile bugun thy’de gorevli kabin amirleri grev ba$lattilar. grev sebebi ile sadece bugune ait 104 thy seferi iptal olurken onlarca ucu$ta da gecikme ya$andi, ya$aniyor.

thy’nin grev sebebi ile ilk once personeli tazminatsiz bir $ekilde i$ten cikartma haklari oldugunu hatirlattigi, daha sonradan da 150 personelin i$ten cikartildigi soyleniyor. grevin ne kadar sureli olacagi henuz bilinmiyor ancak hava-iş eger i$ten cikartma tehditleri devam ederse grevin suresiz olacagini belirtti.

iptal edilen ucu$lar $uradan goruntulenebilir;

http://www.thyduyuru.com/
independence
grev bitmesine bitti ama greve katilanlarin i$ten cikartilmalari devam ediyor diye pek cok soylenti var. hatta thy tarafindan i$ten cikartilan personel sayisi 300 u bulmu$. ustelik i$ten cikartmalar soylenilenlere gore sadece telefonlar ve smsler araciligi ile yapiliyormu$.
independence
grev sebebi ile i$ten cikartilan personel sayisi 305 i bulmu$. ayrica grev sebepli maddi kaybin 2 milyon dolar oldugu soyleniyor.

thy’den konu ile alakali yapilan aciklama $u $ekilde;

"tüm uyarılarımıza rağmen yasadışı eyleme katılan ve görevine gelmeyen türk hava yolları a.o’dan 260 thy teknik a.ş.’den ise 45 kişinin 2822 sayılı kanunun ilgili maddeleri gereğince iş akitleri feshedilmiştir. şirketine zarar veren, yolcularımızı mağdur eden kişilerle birlikte yola devam edilmesi mümkün değildir.

kabin ekiplerindeki eksiklikler nedeniyle 223 uçuş iptal edilmiştir. iptal ve gecikmeler nedeniyle 100 binin üzerinde yolcu mağdur olmuştur. 2 milyon dolarlık da maddi zarar oluşmuştur.

halka açık bir şirket olan türk hava yolları hissedarlarının hak ve menfaatlerini korumak için uğradığı maddi zararın sendika yönetimi ve eyleme katılanlardan tazmini için dava açılmasına karar vermiştir. ayrıca yasadışı eylem çağrısı ve eylemle ilgili olarak ilgili mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur. iş barışını tehlikeye atacak ve şirketimize zarar verecek hiçbir davranışa müsaade edilmeyecektir."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol