19 mayıs törenlerinde saygı duruşu gerginliği

independence
oncelikle hem ataturk’e hem $ehitlerimize manevi anlamda saygimizi gosterebilmek adina 1 dakikalik bir saygi duru$u $arttir, esastir. bu durum tarti$maya dahi acilmamalidir.

ancak;

bugun taksim meydaninda bulunan ataturk heykelinin onunde dsp’li bir grup insanin yaratmi$ oldugu bu gerginlik hic yaki$ik almami$tir.

once $u videoyu izleyiniz;

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/32552/0/1/taksim-deki-kutlamada-gerginlik.aspx

$imdi nedir bu sorarim size?

saygi duru$u icin hakli tepki gosterilmelidir elbet ama bu mahalle kavgasi tadindaki tepki hic icerisinde bulundugumuz gune yaki$mi$ mi? kadinin biri cildiriyor, elindeki turk bayragi ile kursudeki $ahsin uzerine yuruyor bi$iler bi$iler. mahalle penceresinde hali silkerken kom$u kadinin sert uyarisi sonucunda onunla kavgaya tutu$an bir diger mahalle kadinindan farksiz bir tepki.

tepkiler bu kadar ucuzla$tirilmamali, bu kadar ustunkoru olmamali. her $eyin bir yolu var yordami var. saygi duru$u mu istiyorsun? kalabalik bir grupsunuz orada, hic hir gur cikartmadan yapin kendi saygi duru$unuzu. illa birisi size miktofondan "1 dakikalik saygi duru$u icin hazirol" komutunu mu vermeli? birilerinin yonlendirmesine mi muhtac senin duydugun saygi? videonun sonunda izledigimiz kadari ile zaten bu saygi duru$u yine o grup tarafindan kendi aralarinda yapildi, peki once cikan hir gur neden?

saygi, kurum & kurulu$larin yonlendirmesine gerek olmaksizin, insanin icinden gelen bir duygu olmali. o duyguya sahipsen tek ba$ina da olsan o saygiyi her ortamda gosterebilirsin. ama i$i siyasete dokersen, parti tekeline indirgersen ortaya boyle rezalet goruntuler cikar, insani da tiksindirirsin.
cirkinbeti
o cırlak sesli teyze hangisi diye düşünürken ortaya çıktı .. saygı duruşu istemek aslında acı... çünkü istenilmeden var olması beklenen olgulardandır. amma ve lakin saygı duruşunu bu kadar saygısızca isteyen biri daha olamazdı herhalde!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol