türkiye bölgede düşman devlet haline geldi

independence
dun irak ba$bakani nuri el maliki tarafindan yapilan aciklama.

arkada$, sik kadar irak ba$bakani bile bizim icin bunu diyebiliyor. ba$bakanin egosu ve hirsi bakalim daha kimlerin gozunde bizi du$man haline sokacak. irak ba$bakani kalkmi$ bir de yazili aciklama yapmi$ $u $ekilde;

"sayın erdoğan’ın son açıklamaları irak’ın içişlerine müdahale etme yönündeki eğilimine yeni bir dönüştür. sayın erdoğan’ın hala bölgede hakimiyet kurma hayalleri içinde olduğu görülmektedir. açıklama, ne yazık ki erdoğan’ın eskiden reddettiği mezhepçi boyutu içermektedir.

ancak bu husus bütün iraklılar tarafından bilinmekte ve reddedilmektedir. bu bölgesel politikaların sürdürülmesi türkiye’nin çıkarlarına zarar verecek ve onu herkese düşman bir ülke konumuna getirecektir."

irak bize du$man, iran bize du$man, suriye bize du$man, israil bize du$man. farkindaysan sadece yakinimizdakileri saydim. fransa falan hic yok listede gordugun uzere.

kom$ularla sifir sorun politikasi vardi bi de, o ne oldu o?

ba$bakanin bu kabadayi tutumu yuzunden ulke cok ama cok kotu bir yola dogru hizla ilerliyor. bir gun oyle bir toslayacagiz ki, onlarca sene sonra bile toparlanabilecek firsatimiz olmayacak. aman diyim.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20388924.asp
ismettt
iddia yap evi damı basalım dayı 4 yıl önceden güzel bir çıkarım gerçekten. aslında ıyi bir analiz sonucu bende bu çıkarımda bulunabilirdim

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol