the dark knight rises

soluk benizli zenci
ön biletler satışa çıkmış gün itibariyle. imax izleme şansı olanlar kaçırmasın dediğimdir.

http://www.mybilet.com/event/12143/kara-sovalye-yukseliyor-imax-the-dark-knight-rises-imax-orj/?date=27.07.2012&placeid=498
independence
colorado eyaletinin aurora şehrinde filmin amerika’da ki ilk gosterimi esnasinda bir saldiri duzenlendi. saldirida en az 10 ki$i hayatini kaybetti.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21028927.asp

film lanetli ba$ladi hadi hayirlisi.

edit: ölü sayisi 14 e yukselmi$.
lenix
askerliğim biter bitmez ayağımın tozuyla izledim ve çok beğendim. seriye yakışır, sağlam bir final olmuş. tamam, bane joker kadar etkileyici, karizmatik, korkutucu bir kötü olmayabilir, ama bu sadece bane’le ilgili bir durum değil bence. sinema tarihinde joker’le hangi kötü karakteri karşılaştırırsanız karşılaştırın joker’in karşısında sönük kalma ihtimali vardır. ayrıca bane’de bence elinden geleni yapıyor.
evet, serinin 2. filmi çok çok iyiydi, efsaneydi, hatta başyapıt düzeyindeydi. o yüzden bu 3. filme biraz burun kıvrılmasını anlıyorum. ama kıyaslamak ne kadar doğru ki! bence filmi kendi dinamikleri içinde değerlendirmek lazım.
hatta ben bazı açılardan 2. filmden bile iyi bu buldum bu bölümü. şöyle ki, 2. film çok iyi olmasına rağmen insanı bittiğinde 3-4 film izlemiş kadar yoruyordu, çok fazla yan hikaye, çok fazla derlenip toparlanması gereken konu vardı. muhabbet uzadıkça uzayabilirdi ve durum nolan muhteşem bir kurguyla filmi toparlamasına rağmen böyleydi.
3. film nispeten daha sade, ve tek bir mevzu üzerinden ilerliyor, bu açıdan daha ayakları yere sağlam basan, baş ağrıtmayan bir film olmuş.

benim kesinlikle favorimdir. izlemeyenlerinde izlemesi şiddetle tavsiye olunur.
independence
guzel bir film olmu$ ama yakla$ik 3 saat boyunca sinemada izlenecek kadar da guzel degil. hani alirsin evinde dvd’de izlersin, arada basarsin pause tu$una kahveni alirsin tuvalete gidersin patates kizartirsin sonra yeniden izlersin tamam. ama dedigim gibi 3 saat boyunca sinema salonunda kapali kalmaya degmezmi$, iyiki de yapmami$im oyle bir mallik.

ote yandan evde izleyebilecegin cok da guzel bir film cikmi$ ortaya. sinemada izlemek icin guzel ama evde izlemek icin cok guzel. son kararim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol