adil kullanım hakkı

independence
hemen hemen tum internet baglantilarinda var olan, "kimsenin hakki kimseye gecmesin" mantigindaki hak. turkcell superonline fiber internet’te yok zannediyordum, ta ki bu sabaha kadar.

meger varmi$;

-----------------------------spoiler----------------------------:


değerli müşterimiz,


kullanmakta olduğunuz turkcell superonline fiber internet hizmetiniz, adil kullanım uygulaması kapsamında hız alanının %80’ine ulaşmıştır.

hız alanınınızın %100 ü tamamlandığında ay sonuna kadar download hızınız 1 mpbs, upload hızınız ise 256 kbps olarak değiştirilecektir.

mevcut hız alanınızı yükselterek yüksek hızda kullanmaya devam etmek için, online işlem merkezi’nde “abonelik işlemlerim” menüsünden paketinizin hız ve kotasını yükseltebilirsiniz.

internet kullanım bilgilerinize online işlem merkezi’nde “fatura ve kullanım bilgilerim” menüsünden ulaşabilirsiniz.

hız alanı hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.


saygılarımızla,
turkcell superonline


-----------------------------spoiler----------------------------

buraya tiklayiniz denilen yere tikladim, kar$ima $u yazilar cikti;

hız alanı

turkcell superonline hız alanı(adil kullanım koşulları) nedir?

turkcell superonline bireysel hizmet abonelikleri, turkcell superonline tarafından hizmetin verildiği adreste ve bireysel kullanım için geçerlidir.
turkcell superonline bireysel interneti erişim hizmeti ile, hizmet verilen adreste aynı anda en fazla beş kullanıcı bağlantı yapabilir.
turkcell superonline bireysel hizmetleri, hizmetin verildiği adres dışında kullanılamaz.
turkcell superonline internet erişim hizmeti paylaştırılamaz. hizmetin paylaştırılması, yeniden dağıtılması, hizmetin amacına uygun kullanılmaması gibi nedenlerle oluşabilecek performans kaybından ve/veya yasal yükümlülüklerden turkcell superonline sorumlu tutulamaz.
turkcell superonline bir hizmetin satışını bir kampanyaya ve ilgili kampanyanın koşullarına bağlamış olabilir. bu koşullar altında kullanıcı ilgili kampanya koşullarına uymayı kabul ve beyan ederek söz konusu kampanyadan ve ilgili hizmetten yararlanır.
turkcell superonline’in sağladığı hizmetler adil kullanım koşullarına tabii olabilir. adil kullanım koşulları, turkcell superonline tarafından sağlanan hizmetin limitsiz internet erişimi, limitsiz ve yön bağımsız telefon hizmeti ve turkcell superonline tarafından sunulan her tür diğer hizmetler için belirlenmiş olabilir.
bir ürün, hizmet ya da kampanyada adil kullanım koşulları uygulaması var ise; turkcell superonline, ilgili ürün, hizmet ve kampanya için adil kullanım koşullarını kampanya koşulları içinde yayınlar.
adil kullanım koşulları her bir hizmet için turkcell superonline tarafından belirlenir. adil kullanım koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur.
turkcell superonline tarafından belirlenen adil kullanım koşulları’na uyulmaması halinde, turkcell superonline ilgili internet erişim hizmetinin hız, kota ve limitinde, telefon hizmetlerinin süre, yön ve ücretlendirme periyodunda değişiklik yapma; hizmeti kısmen ya da tamamen engelleme, durdurma veya sınırlandırma hakkını saklı tutar.
turkcell superonline hizmet kullanım koşulları, ilgili hizmetler için düzenlenmiş sözleşmelerin ve kampanya koşullarının ayrılmaz bir parçasıdır.
12 eylül 2011 öncesinde abone müşterilerimiz için:
10 mbps hız için aylık hız alanı 50 gb,
20 mbps hız için aylık hız alanı 100 gb,
50 mbps hız için aylık hız alanı 250 gb,
100 mbps hız için aylık hız alanı 500 gb.
download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar gb upload yaparak hız alanı uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir.
12 eylül 2011 sonrasında abone olan abonelerimiz için belirlenen hız alanları tablodaki gibidir.
adil kullanım koşulları ve hız alanı uygulaması 15 mart 2010 tarihinden sonraki aboneliklerde geçerli olacaktır.
bu tarihten önce abone olup 15 mart 2010 tarihinden sonra kampanya değişikliği gerçekleştiren aboneler adil kullanım koşulları ve hız alanı uygulamasına dahil edilirler.
hız hız alanı / download hız alanı / upload
100 mbps 500 gb 50 gb
100 mbps 250 gb 50 gb
100 mbps 100 gb 50 gb
50 mbps 250 gb 50 gb
50 mbps 100 gb 50 gb
20 mbps 100 gb 50 gb
20 mbps 50 gb 50 gb
20 mbps 25 gb 25 gb

hız alanı tercih ettiğiniz fiber internet paketinizin belirlenmiş kotasının aşımı durumunda hızınızın download 1024k, upload 256k olarak farklılaştırılmasıdır. hız alanı içinde belirlenen kotanın aşılması durumunda kota aşım ücreti yansıtılmayacak ve abonenin internet kullanımı devam edecektir.

adil kullanım koşulları ve hız alanı uyguluması 15 mart 2010 tarihinden sonraki aboneliklerde geçerli olacaktır.

http://www.superonline.net/yardim-detay?h=32&yt=h%c4%b1z%20alan%c4%b1
independence
turkcell superonline fiber internet icin konu$uyorum, eger 20mbit hiza ayda 199 lira oderseniz bu kisitlamadan kurtuluyorsunuz.

yani neymi$?

para sizdeyse adalet de adillik de suya yazilmi$ yazilar misali oluveriyor. pa$am noldu adil kullanim hakki siki bu durumda? adaleti ayda 199 lira kar$iliginda satin mi aldik nedir?
independence
ttnet adil kullanim hakki dolduktan sonra hizi 1mbit/sn yerine 3mbit/sn olarak guncelledi gibi kimi konu$malar var sagda solda ancak bu henuz resmi olarak aciklanmi$ degil yanilmiyorsam. turkcell superonline icin ise bu durum henuz konu$ulmuyor bile.

kendi adima 3mbit/sn internet saglayicilari bir nebze affettirecektir.
independence
tahminime gore en fazla 1 seneye kadar ortadan kalkacak olan gerizekalilik. illa ilk once her hizmetin boku cikartilir, maksimum fiyata minimum hizmet ve benzeri gerizekaliliklar yapilir, ardindan i$ler rayina oturur. bu ulkede bu durum hep boyle olmu$tur. degi$mez kural, bundan sonra da boyle olacaktir.
antheus
yıllardır ttnet abonesi olarak ilk ve en düşük paketi alarak devam ettim. hala da 1mb sınırsız interneti kullanıyorum. sanırım koca ülkede ben ve bir kaç tane daha inatçı bunu kullanıyor. bizi bir üst pakete geçirebilmek için de ttnet bin defa telafon etmiştir dersem abartmam çünkü bir ara haftada en az üç kez arayıp çeşitli tekliflerde bulunuyorlardı.

gelelim fiyat/kazanç kısmına; ben umursamıyorum. ne 24 ay taahhüde ne de bilmem ne sürprizlerinden faydalanmak için üyelik / kullanım / konum bilgilerimin paylaşılmasına izin vermedim. hızım belli; "yavaş". aylık downloadlarım ise 90-100 gb civarı. belki paket değişikliği ile şu an ödediğim kadar ödersem bana da "adil kullanım hakkı" olan bir şeyler sunacaklar ama ne onların kampanyalarını dinleyecek / okuyacak halim var ne de beklentim. çünkü asla söyledikleri hıza ulaşamayacağına eminim, bağlantı noktanız merkeze uzak, kablolarımız eski, fiberimiz henüz fırından yeni çıktı gibi bin bahane duymak için her gece onları aramaktansa, üyeliğimi upgrade edemedikleri için delirdiklerini düşünmek benim için en büyük mutluluk.
independence
superonline kullaniyorsan ve fiber degil de yalin internet abonesiysen joker hakkin falan olmuyor, ayin kacinda hakkin biterse bitsin ay sonunu beklemek zorundasin ki kotan yenilensin.

sirf dizi ve film izleyerek kota nasil biter onu hic anlamis degilim. ustelik superonline'in en saglam paketi olan 16mb (sozde) sinirsiz interneti kullaniyorum. diger evimde yine superonline ama fiberinden olan var, bir kere bile boyle salak bir sorun yasamadim cunku onda joker diye bir sistem vardi. bu evin bulundugu yerde altyapi yok diye adsl kullanmak zorunda kaliyorum, onda da ayin ortasinda laap diye birakiyorlar insani.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol