18 mart 2012 yasadışı nevruz kutlamaları

independence
valilikler tarafindan izin verilmemesine ragmen bdp tarafindan illegal bir $ekilde yapilan sozde kutlamalar.

kutlamalarin istanbul ayaginda olanlari gazeteden copy paste ederek aktariyorum;

istanbul’daki erken nevruz kutlamaları olaylı geçti. polis bazı gruplara müdahale ederken, göstericiler metrobüsleri taşladı, duraklara zarar verdi. yolcular mahsur kaldı ve seferler bir süreliğine durdu. istanbul emniyet müdürlüğü olaylarda 106 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. öte yandan diyarbakır’da da binlerce kişinin katılımı ile nevruz kutlamaları yapıldı.

kazlıçeşme meydanı yakınına yedikule tarafından gelen grubun önü, cadde üzerinde barikat kuran emniyet görevlilerince kesildi.

haberin devami icin;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20152981.asp
independence
bu sozde kutlamalarda sirf istanbulda olu$an zarar 1 milyon 80 bin lirayi bulmu$. cikan olaylarda 39 belediye otobusu, cok sayida otubus duragi, tramvay camlari ve jeton sati$ makineleri tahrip edilmi$.

$imdi soruyorum ey orospu cocugu;

bunlar ba$bakanin mi cebinden cikacak, hukumetin mi, yoksa senle benim mi? haydi sen kendi zararina razi geldin ki siktirip gittin oralarda eylem yaptin, benim gunahim ne be it? bu para yine benim cebimden cikmayacak mi? bana garezin ne? senin kutlama anlayi$ini sikeyim ben!

kendi bahcelerinden ot yolmaya kalksan yedi ceddini bicaklayacak tiynette insanlar, sozde nevruz kutlama bahanesi ile hepimizin cebinden para caliyorlar bu $ekilde. sonra vay efendim ozgurluk, yok efendim nevruz kutlamalari. lan olm, sana nefes almak bile haram ya lan?

in$allah eline ta$ alip saga sola bilincsizce sallayan her kim varsa hepsi istisnasiz yakalanir da toplumdan bir kac pislik temizlenmi$ olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol