sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması

independence
tarih 2 temmuz 1993.

yer sivas.

olay mahalli: madımak oteli

olay: toplamda 37 ki$inin canli canli yakilarak katledilmesi.

dava acilma tarihi: 1993

davanin sonuclanma tarihi: 2012

dava ile alakali verilen karar: zaman a$imi sebebi ile tum saniklarin beraatine.

(bkz: türk adaleti)

akp’nin secimlere "12 eylulu gercekle$tirenleri cezalandiracagiz" slogani ile girmesi sebebi ile 12 eylul olayina "insanlık suçu" karari veren ve davanin zaman a$imindan oturu du$mesini engelleyen turk adaleti, konu insanlarin yakilarak katledilmesi olunca zaman a$imina yenik du$uverdi. yeni darbecilere firsat vermemek icin eskileri cezalandirmak mantikli makul, hepimiz taraftariz bu konuda ancak yanarak can veren 37 ki$inin katline beraat veren hakim, bu gece nasil uyuyacak, yakinlarinin yuzune nasil bakacak, insan icinde nasil dola$acak, biri bana bunu da aciklasin lutfen.

37 ki$i diyorum, hepsi okumu$ yazmi$ aydin insanlardan olu$an ve bir otelde firina atilmi$ tavuk misali yakilan 37 insan, 37 can. zaman a$imi nedir her $eyden once ya? ben gideyim bir banka soyayim ama bankayi soyarken 5/10 ki$i oldureyim sonra ver elini yurtdi$i. 20 sene sonra da elimi kolumu sallaya sallaya geleyim.

neden?

cunku adalet artik benim o sucu i$lemedigime kanaat getirdi. ya$asin zaman a$imi, ya$asin adalet!

katledilen bedenlerin ruhlari zaman a$imina ugramiyor hakim bey. bu ulke topraklarinda meydana gelen bu vah$etin izleri de zaman a$imina ugramiyor. cok utancla ya$amaya ali$ti bu halk, bu utancla da ya$amamizi saglayan adalet sistemi sagolsun.

aciklama: sivas katliamı davası zaman a$imi sebebi ile du$tu.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20114970.asp
elma sekeriiii
kenan evren’in pesine dusup, demokratiklesme yolunda atilan adimlarin, bugun karari verilen sivas katliamiyla birlikte icine sicilip tuyu dikilmistir. yaziklar olsun...
elma sekeriiii
konu hakkında bülent arınç şu açıklamayı yaptı:

"ceğer mahkemenin verdiği karar mevcut sanıkların kamu görevlisi olmadığıyla ilgiliyse yapılacak bir işlem daha var.
eski sivas milletvekili ziya halis, olaylar sırasında başta vali olmak üzere, dönemin içişleri bakanı’nın, başbakanı’nın olayda ihmali olduğu kanaatinde. ankara’daki bürokratların olaya kayıtsız kaldıkları, olaya basit bir olay gözüyle baktıkları ve göz göre göre insanların yakılmasına sebep olduklarına dair iddiası var.
’kamu görevlisi olsaydı yargılamaya devam ederdik’ diyor. olayın bu boyutunun yeni bir sayfa açılması mümkün. kusuru bulunan ya da düşünülen kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılabilir.
dönemin valisinden, içişleri bakanı’ndan, olaya kayıtsız kalanlardan kimlerse o kişiler bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet veren kişilerin yargılanması gerekir. ben şahsen fayda görüyorum. o olayda hayatlarını kaybeden tüm yurttaşlarımıza allah’tan rahmet diliyorum."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol