bir zamanlar osmanlı kıyam

independence
muhteşem yüzyıl’dan sonra cikmi$ olmasi dizi acisindan buyuk talihsizlik. eger muhtesem yuzyil’i izlememi$ olsaydik ilgi cekici bir dizi olabilirdi ama muhtesem yuzyil yaninda bir hayli sonuk kalmi$.

bir kere dovu$ sahneleri cok siradan. cuneyt arkin’in kahramanlik filmlerindeki dovu$ sahnelerine benzemi$ ki o sahneler 1980 ler icin oldukca iyiydi, o sahnelerin 2012 de halen tekrarlaniyor olmasi iyi durmami$.

turkan $oray’in varligi ile yoklugu bir. sanirim ilk bolumde 2 sahnesi vardi kendisinin hepsi o.

dizi belli ki osmanlidan cok cemal hünal’in etrafinda donecek. eski bir yigidi evine baglayan a$k ve sonrasinda $artlarin gerekliligi sebebi ile yigidin eski haline donmesi konu edilecek cogunlukla dizide, ben ilk bolumden onu anladim.

gorsellik acisindan da muhtesem yuzyil’dan cok uzakta. ozetlemek gerekirse muhtesem yuzyil’i izleyen kimsenin uzun sure ilgisini cekmeyecektir.
ahuramazda
türkan şoray’ı o makyajla,o filtreli çekimle,ölü balık gibi bakmasına sebebiyet vermiş göz rötuşlarıyla,taa tatlı hayat ’dan beri başında ve ellerinde var olan ve hiç bir çekim açısıyla gizlenemeyen bir çeşit parkinson benzeri titreme rahatsızlığıyla görmek,seyretmek bana acı veriyor.
onun sahnelerini cidden izleyemiyorum.keşke hep öyle hülyalı bakışlarıyla,gençlik haliyle hatırlasaydık.
independence
2. bolumu izliyordum $u anda, 34. dakika civarinda cemal hünal’in kollarinda bicaklanmi$ hamile karisi duruyor, az sonra olecek ama cemal hunal’in yuzundeki ifade tamamen $u;

+ aa. noldu acaba bu kadina. bak ya kan falan da var uzerinde, sagima soluma bula$acak hay allah.

e abicim karin cocugun falan ölüyor kucaginda, uzulsene biraz lan?

ama yok. agzindan cikan laflar da $unlar(son derece hissiz ve bagirmaksizin soylendigini du$un bu cumlenin.)

+ gülüm. goncanigar. gitme gülüm.

hani acmi$ monutoru, notepadden bir yazi okuyor kisik sesle sanki. bu durumda diziyi 2. bolum 34. dakika itibari ile izlemeyi hemen biraktim. türkan şoray falan da kurtaramaz bu diziyi yazik ki. muhte$em yuzyil’a olan yogun ilgiden sonra bu icerikli bir dizi yapilmasi dogal ama arkada$im, bir muhte$em yuzyil’in butcesine bak bir kendi butcene oyuncularina cekim kalitene bak.

olmami$, hic olmami$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol