12 yaşındaki kızını sözleşmeyle satan baba

independence
bir kiz cocugu var, henuz 12 ya$inda. bir de bunun olmaz olasi babasi var.

baba oglunun cali$tigi yerin sahibi olan adama kizini henuz 12 ya$indayken 5000 lira kar$iliginda sozle$me de yaparak satiyor.

i$te sozle$menin icerigi;

"kızımı 5 milyon ’5 bin tl’ liraya sattım. 12 şubat 2006 tarihi itibariyle kızım e.y.’yi yusuf a.’ya teslim ediyorum. parayı peşin aldım. yukarıdaki tarihten itibaren yusuf a.’nın kontrolünde olacaktır. baba olarak rıza gösteriyorum’ dedi. imzalandı" diye yazıldı. sözleşmenin en altına küçük kızın ismi açılarak "e.y.’ye soruldu. ’babamın rızasını ben de kabul ediyorum’ dedi. imzaladı"

hemen ardindan bu anla$manin dogal getirisi olarak da kizi satin alan adam kucuk kiza kemer’de bir otelde tecavuz etmi$.

hatirlatiyorum yeniden;

kiz sadece 12 ya$inda.

hic yorum yapmiyorum, yapacagim yorumun her bir kelimesi bu siteyi kapattirabilecek olcude olacaktir. sadece haberi verip linkini eklemekle yetinecegim. bu dunyada hukuk yeterli cezayi veremeyecektir adama ama ilahi adalete guveniyorum en azindan. ben ölür de cehenneme gidersem, kendi yandigim kazandan kalkip bu adamin yattigi kazanin altindaki ate$i yellerim ki ate$ zayiflamasin. oyle.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19819010.asp
sitivreyvaugin
kızcağızın yasal ehliyeti bulunmamakta lakin yüce türk mahkemeleri kızın bilinçli bir biçimde parayı ödeyen herif ile beraber olduğu ve bu bilinç sayesinde o kağıda imza attığı savını kabul edeceklerine bahis açmıs bulunmaktayım, bahsi büyütüp hazır elleri değmisken cezai ehliyet yaşının bu gibi durumlarda yeniden yorumlayabilmek icin yeni bir düzenleme yapılabilirler bile...
git gide daha da yasanmaz bir hal alan sevimli ülkemizde en azından artık bu işlere kalkısan varlıkların kitaba deftere göre hareket etmeye çalısması da olayı daha da ilginc ve vahim bir hale sokmakta.

bu garip alıs verisin özneleri ne ceza alacaklar ya da alacaklar mı beklemedeyiz.
independence
ba$liga konu olan baba sifatli insandan bozma canli 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasina carptirilmi$. bunu yatari 3 sene civari olur. mahkemedeki iyi hal ve hareketleri, cezaevindeki iyi tutumu kili yunu derken onumuzdeki sene bugunlerde yine aramizda olur. sonra yeniden bir kiz cocugu sahibi olup onu da satar. evlilik kurumunu ve evlat sahibi olmayi ticarethaneye donu$turmu$ nasil olsa adam.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol