sherlock

0 /
mitili
"mükemmel" kelimesinin hakkını veren dizi. geçenlerde yapımcılar aradı, üçüncü ve final sezonu nisan 2013’ten önce çıkmaz dediler. oracıkta inanıverdim ve bir köşeye çekilip üzüldüm. hem kısa, hem daha da kısa.

--- spoiler ---

tek sevmediğim yanı 2. sezon son bölümde ölümünü nasıl fake eylediği kolay tahmin edilebilir olmuş. gerçi bölüm bitene kadar yaşattığı duygu patlaması telafi etti her türlü.

--- spoiler ---
goetica
geçmişten günümüze en güzel diziler diye bir liste varsa bi yerlerde sherlock kesinlikle ilk 10’un içindedir. bir kereyle yetinmeyip bi kaç kez izlemek gerekir keza her izleyişinizde yeni detaylar keşfediyorsunuz.
independence
ozellikle goetica tarafindan o kadar methedildi ki(sabah 03:00 e kadar yakla$ik 18 kere git sherlock izle tum dizileri birak gibi) nihayet bugun izmeye ba$layacagim dizi. zaten ben bir diziyi izlemeye ba$ladim mi o dizinin ba$ligina ne var ne yok dokerim. demek ki yakinda butun buralar entry dolacak.
independence
boyle bir diziye gec kalmazdim ben ama muhtemelen ya$landik artik. eskiden gunde 10 ayri dizi izlerdim ben be, hem de neredeyse 2 $er bolum teyy tey.

neyse.

ingilizler bu sefer a$mi$lar. tamam dr. who da yabana atilacak bir dizi degil ama bu dizi ba$ka olmu$ cidden. sherlock biraz daha kassa benim kadar zeki ha oldu ha olacak, gencligimi gordum kendisinde, dogru yolda, bu yolda ilerlesin. dizinin yalnizca ilk bolumunu izleyebildim daha ama gelecegi hakkinda ciddi fikirlerim oldu. zaten sagda solda durmaksizin isminin telaffuz edilmesi de dizinin artan bir zekayla devam ettigine i$aret.

israrla izlemem icin beynimi mutemadiyen silken goetica’ya ayrica te$ekkurler. yerim.
independence
her bolumunden kesinlikle ayri bir sinema filmi cikar, o film de gi$e rekorlari kirar inan bana.

oylesine bir dizi i$te. bo$una bir sezonda sadece 3 bolum olmuyor. o senaryoyu 4 ayda yazip diziyi cekebildiklerine bile $a$mali.
goetica
izlemeyen bünyelerin 1 sezonda 3 bölümü yayınlanan dizi mi olur yea diye bikbik edip beğenmedikleri, izleyenlerin ise o 1 sezon 3 bölümü izleyemeye doyamadıkları dizidir. yeni bölümü gelsin artık ya la.

-----------------------------spoiler----------------------------
i am sherlocked.
-----------------------------spoiler----------------------------
jesor
sherlock holmes filmi kadar güzel olmasa da, iyidir sherlock.
yani demem o ki, robert downey jr o filmleri yapmış olmasa gerçekten bu diziye üf süper diyebilirdim. ama kötü mü diyorum hayır, iyi diyorum sadece.
her şeyden önce sherlock candır.
independence
hani hatirlar misin, ezel ilk ciktigi zamanlarda hepimiz hayretlere du$mu$tuk, lan adamlar turkiye’de bile ne diziler cekmeye ba$ladilar dedik, turk dizi tarihini sorguladik. zaten sanirim sonrasinda ba$ladi bir arka sokaklar nefretimiz, akasya durağı’ndan nefret etmelerimiz. ezel turk dizi tarihinde atilan en buyuk adimlardan bir tanesiydi, sonrasinda da behzat ç. geldi ve o kadar olmasa bile muhteşem yüzyıl’la da bir hayli keyiflendik.

i$te sherlock’da dunya dizi tarihinin sorgulanmasini gerektiren bir yapim olmu$, ustelik dizilerin gobegi amerika’dan degil ingiltereden gelen bir adimla. aksiyon yokmu$ gibi gozukse de aslinda daha detayli du$unecek olursan dizinin ilk dakikasindan son dakikasina kadar aksiyon hic du$muyor. e zeka desen allahina kadar almi$ ba$ini gitmi$. dizinin cekim teknigi sahneleri falan bile bir ba$ka.

5 dakika once dizinin ikinci sezonunun son bolumunu de izledim, kahirlanmam ondandir. 3. sezon 2013 de ba$layacakmi$. e zaten dizi 2009 da ba$ladi ve totalde 6 bolum yayinlandi, 2012 senesindeyiz. gerisini sen du$un.
aysemayse
mükemmel ötesi bir dizidir.
benim gibi, çocukluğundan beri sherlock holmes hayranı olan, her kitabı okumuş, yapılan her yapımı izlemiş birisi için, daha ilk bölümü izlerken, çağımıza uyarlamalar, günümüzde geçen hikayelerin nasıl bağlanacağı, beni korkutmuşsa da, başlar başlamaz her şey kafamda yarattıklarımla o kadar örtüştü ki,ilk bölümden sıkı bir hayranı oldum. hele benedict cumberbacht’ı kim sherlock olarak bulup, saçlarını siyaha boyayıp seçtiyse, tebrik etmek istiyorum. adam sherlock holmes olmak için yaratılmış adeta. hatta guy ritchie seven biri için ve hatta yaptığı ilk film’i beğenmeme rağmen, diziden sonra ikincisini izleyemedim, çünkü, kafamdaki karakterler artık, bu dizidekiyle o kadar örtüştü ki, başka oyuncuları bünyem kabul edemeyecek gibi hissettim.

kısacası, bir an önce başlasa da izlesek dediğim ama daha ne kadar dayanabileceği mi bilemediğim dizidir. ölmeden, görebilsek bari.
independence
yeni sezonun ilk bolumu 15 eylul 2013 tarihinde yayinlanacak. yeni sezon da 3 bolum olacak sanirim. boyle her hafta olsa, her sezon diger diziler gibi 22 $ey bolum surse oy oy.
aysemayse
2014 yılında yayınlancak derken, eylül ayında yayınlanacağını duyduğumda, daha çok olmasına rağmen, yerimden zıplayıp, mutfağa kadar takla ata ata giderek, kendime bir keyif kahvesi yapmama neden olan dizidir.
aysemayse
son olarak 31 ekimde yayınlanacağı kesinleşmiştir. yani inşallah bu sefer kesinleşmiştir, bu son değişiklik olur da, biz de rahatlarız, delirmeden görsek bari.

http://www.imdb.com/title/tt2189771/
aysemayse
adını görünce dedim noldu kasıma mı ertelendi, küçük bi kalp krizi geçirmişim, neyse rahatladım. ay çok heyecanlandım bak şimdi.
independence
bu diziyi henuz izlememi$ olanlara denk geldim bugun, cok yadirgadim. artik dizi bende nasil bir etki yaratmi$sa herkesin mutlaka izlemesi gerekli diye du$unur olmu$um.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol