23 aralık 2011 emekli milletvekili maaş zammı

independence
ilacta katilim payi gibi bir konuyu goru$en degerli milletvekillerimizin, katilim payi goru$melerinden sıkıldıklari bir anda araya kati$tiriverdikleri zam. yanli$ bilmiyorsam 2 sene milletvekilligi yaptiktan sonra emekli olan milletvekillerinin emekli maa$larini da %100 oraninda arttirmakta bu zam $eysi.
elma sekeriiii
maaşları bildiğim kadarıyla en az 7.750 tl’ye yükselmiştir bu zam ile.

peki zammın nedenini biliyor musunuz?

"halk bizi düğünlerine çağırıyor. gidip takı takıyoruz. maaşımız yeterli değil!"

birbirlerini yasa tasarısını görüşürken boğazlamaya kadar gelen vekiller nedense bir anda tek bir ses olup zamlarını görüşüp kabul ediyorlar. neden? sevgili vekiller düğünlere gittiklerinde takı takabilsinler diye.

halkın düğnlerine falan gittiklerini hiç düşünmüyorum. varsa eğer belki eş dost ve ondan sonra koltuklarını alacağına inandıkları insanların törenleri olabilir.

bir de şu gerçeği gözardı etmemeliyiz ki, bir vekil eğer dönem vekilliği bittikten sonra başka bir iş bulamazsa 2 yıl boyunca maaş almaya devam ediyor. çoğu da bu sebepten ötürü bulamıyor zaten.

allah hepsini ıslah etsin. vazgeçtim, direkt belalarını da verebilir. amin!

(bkz: vekilime kaymak lazım)
atesvbarut
bır ınsanı hırsız yapmak ıstemıyorsan ya gozunu doyuracaksın yada kanaat etmeyı ogreteceksın. sımdı bunlar kanaat etmeyı ogrenememıs lermi ??? yoksa gozlerimi doymamıs yada hırsızlarmı ?
elma sekeriiii
cumhurbaşkanı gül, maaş zammını veto etmesinin sebebini "kamu vicdanı" olarak gösterdi.

meclis tv’nin kapalı olduğu saatlerde kendilerine zam olarak 2bin tl’nin üzerinde bir güncelleme yaparken; asgari maaş tutarının %12’lik zam ile sadece net 710 lira seviyesine getirilmesindeki hak ve hukuk nedir arkadaş?!

allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyelim. allah tüm meclis ahalisine oy verip sizi oraya taşıyan bizleri de bildiği gibi yapsın gerçi.


(bkz: bana faydası olmayan itfaiyenin hortumunu sikeyim)
elma sekeriiii
cumhurbaşkanının reddinden sonra tekrardan meclise dönen yasa tasarısı için akp yeni bir önerge verdi. bu önergeye göre artış %3 oldu, ve vekil maaşları 6271 tl’ye yükseldi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol