kurtuluş son durak

independence
filmi izledim nihayet, izlenimlerimi bir heves payla$ayim.

oncelikle film cok guzeldi, cok ne$eliydi. konu hic ne$eli olmasa da yaratilan mizansen boyle berbat bir konuyu bile ne$eli bir $ekilde izlememizi sagladi. konuyu yazayim da ne$esine sicayim diyin ilk once.

kadına şiddet ve bir apartmanda ya$anan cinayetler, ölümler.

kurtulu$ son durak’ta bulunan bir apartmana ta$inan aldatilmi$ ve terk edilmi$ bir kiz, kizin zor gunlerinde yardimci olan kadin kom$ulari(erkekler de var aslinda) ve kizin apartmandaki kadinlari orgutleyerek erkek $iddetine kar$i dayani$ma saglamasi. bu arada da ya$anan can kayiplari.

eylem soyluer karakterini canlandiran belçim bilgin oncelikle cok ba$ariliydi. bana kalirsa filmin bir diger yildizi da alkolik kom$u karakterindeki mete horozoğlu’ydu. asuman dabak klasik ev kadini tiplemesinde son derece ba$ariliydi. demet akbağ’in rum kom$u kadin karakterine cok i$ du$memi$ olsa bile o da her $ekilde ba$ariliydi. damla sönmez cok guzeldi ve yavuz bingöl hic ali$ik olmadigimiz bir tipleme ile yine harikaydi. tiplemeye ali$kiniz aslinda ama yavuz bingol’un bu tur bir tipi canlandirmasina hic ali$ik degiliz esasen.

nihayetinde film gercekten guzeldi. zaman ayirmaya kesinlikle deger. dvd’si cikti, kesinlikle izleyin derim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol