kredi kartına 6 ay taksitli askerlik

independence
akp hukumetinin son icraati.

ben sen e$ekler gibi 18 ay askerlik yaparken, elin zengin oglu da 30 bin lira kar$iliginda acemi egitimini de almaksizin askerlikten yirtiyor. ustelik bu paranin yarisi ba$vuru esnasinda, yarisi da 6 ay vadeli.

bu duzenlemenin hesabini kim nereye nasil verecek, aklimdaki asil soru bu.
mesudiye
saçma sapan bedelli geyiklerinden sadece biri. ne yani sen gittin yattın kalktın süründün diye başka insanlar da aynı sıkıntıyı mı çekecek.

sorgulanması gereken insanlara zorla askerlik yaptırmakken hala böyle gariban zırvaları yapmak çok anlamsız. madem eşitlikten yanasın savun vicdani ret hakkını insanların seçim hakkı olsun.

ama savaş var değil mi? pardon siz ona terörle mücadele diyordunuz. yarattığınız eşitsizliği, yoksulluğu, sağlıksızlığı, eğitimsizliği, adaletsizliği devam ettirmek için şehit edebiyatı en iyi çözüm. o yüzden bedelliye bok atıp, vicdani ret hakkını yok sayıp sağa sola çemkirmeye devam edebilirsiniz.

yok bedelli şöyle kötüymüş, parası olmayanlar ölürken zenginler para vererek kendini kurtarıyor demek yerine o parası olmayanların da bir tercih hakkı olduğunu görmezden gelip böyle başlıklarla ironi yapmaya çalışmak beyhude.
independence
askerlik yapmaya gotu yemeyen bireylerin pek siki sikiya tutunduklari taksitlendirme sistemi. boyle taleplerin oldugu bilineydi de kredi karti kullanmayanlar icin senet falan duzenleneydi ke$ke. yazik oldu bak $imdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol