kürtlerle türklerin arasını bozmayı istemek

independence
neden istendigi, kimler tarafindan istendigi, kimin bundan ne menfaati olacagini du$unmek bile sacma. ortada bariz bir gercek bir plan var ve oylesine mal bir toplumuz ki bu plan tikir tikir i$liyor. bu ba$lik dahi bu plana hizmet eden bir ba$lik statusunde emin ol.

cok eski zamanlardan gunumuze turklerin ismi anildigi yerde kurtler, kurtlerin isminin anildigi yerde turkler akla gelir. iki halki birbirinden ayri du$unmek mumkun degil. aleviyi sunniden, sunniyi aleviden ayri du$unebilir misin? bu da ayni hesap. türk nerede ise kürt oradadir, kürt nerede ise türk oradadir. tarihin de cografyamizin da degi$mez gercekleridir bunlar.

türkiye’yi silahla topla tufekle hatta din cati$masi ile bolmek bugune kadar mumkun olmadi. bir aileyi bolmenin en iyi yolu karde$ cati$masidir. turkiye’de de $u anda tikir tikir i$leyen plan bu i$te.

bundan 10 sene oncesini bir du$unsene? 10 sene once de pkk vardi ama sen kom$unun, bakkalinin, manavinin, okulun onunde simit satan amcanin bagli bulundugu vilayeti cografyayi bilir miydin, merak eder miydin? 10 sene oncesine kadar hicbir tanidigina "nerelisin?" diye sordun mu? sorsan bile aldigin cevapla ilgilendin mi peki? "nerelisin" sorusu eskiden sirf muhabbete destek amacli sorulan bir soruydu, kimse de cevabi ile ilgilenmezdi.

peki bugun?

+ nerelisin?
- mardin.
+ hadi ya?

nasil lan hadi ya? izmir olsa ne olacakti ki mardin olunca hadi ya? oluverdi bir dakikada?

oyle pis bir oyuna alet ediliyoruz ki, bu surec devam ederse sonumuzu hic hayirli gormuyorum. insanlar birbirilerinin iyiligi yahut kotulugu ile degil, bagli bulunduklari cografi bolge ile ilgilenir olmu$lar. insanlarin hakkindaki du$unce karakterleri ile degil memleketleri ile ölçülür olmu$.

van depremi bizim icin her ne kadar cok aci bir durumsa da oldu artik, engellenemezdi ve engellenemedi. binalarin curuklugu engellenebilirdi gerci ama o konu ba$ka bir ba$ligin konusu. bu deprem bize bir yandan da bir firsat oldu aslina bakarsan. ulkenin batisi da kuzeyi de guneyi de van’a yardima ko$tu, destek olmaya ko$tu. bir kac çürük elma haricinde kimse "oradakiler kürt" demedi $ukurler olsun. bunu 10 sene once de kimse du$unmezdi zaten, gunumuz $artlarinda da du$unulmedi. hatta hatta belki de gunumuz $artlarinda insanlar bu duruma daha bir duyarli oldular belki de. kanallar ortak yayin yapti, belediyeler organizasyonlar duzenledi, sosyal medya hemen alarma gecti tum turkiye’yi ayaklandirdi. siyasiler cok guzel cok yapici $eyler soyledi.

selahattin demirta$’tan hepimize gelsin;

+ bu yardimlar karde$lik kokuyor.

bak sevgili okur. inan bana dunyada e$i benzeri az bulunur bir kumpasa alet ediliyoruz ve bu kumpas ba$ari ile surduruluyor. deprem belki de biraz olsun gozumuzu acti ve daha acik olmasini sagladi, saglayacak. deprem oldu ve yitirilen canlari bir bir izledik televizyonlarda. bugun van’da binlerce insan kar altinda ya$am mucadelesi veriyor, evsiz barksiz kiyafetsiz. bunlari iyi gor iyi du$un empati kur.

deprem oldu ve tum turkiye insani insan olarak kabullendi bir anda. kimse kimsenin irkini dinini dilini du$unmedi, elinde ne var ne yok yardima ko$tu, ne yapabiliyorsa yapti. bir kadin cikti "bir bebek emzirebilirim" dedi, bir ogrenci cikti aldigi bursun icine harcliklarini da katarak zarfin icine koyup yolladi, beri yandan bir grup insan cikti bize sadece yol parasi verin van’da yapilacak evlerde tamamen ucretsiz cali$alim dedi ve daha neler neler. bunlar aklini ba$ina getirmedi mi, hic mi duygulanmadinn, hic mi gozlerin dolmadi?

bu bir halkin parcalanamaz oldugunu, bolunemez oldugunuda mi anlatmadi sana? biz bu yardimlara ne kadar icten sevindiysek, bu kumpasi kuranlar da bizim sevinc $iddetimiz kadar kahroldular emin ol bundan. nasil kahrolmasin? 7,2 lik bir deprem uzun senelerdir kurduklari bir plani gotlerine soktu gitti. pek cok can kaybettik bu depremde ama bir o kadar da karde$ kazandik, karde$lik kazandik.

diyecegim o ki sevgili okur, oyuna gelme. 10 sene once nasil goruyorsan insanlari sorgusuz sualsiz nasil kabulleniyorsan, bugun de o $ekilde ol yarin da. sirtlana cakala paye verme, ofke duyma halkina. olm her $eyi birak bir kenara, sevi$ebiliyorsan bol bol sevi$ i$te, dunya guzel. sevi$ ama ba$bakana uyup 3 er cocuk da yapma sakin, bakamazsin kahrolursun.

konuyu nerden aldim nereye bagladim, allah cezami versin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol