dukan diyeti

independence
kesinlikle i$e yaradigi one surulen diyet ce$idi. bir tanidigim 2 haftada 5 kilo verdigini iddia ediyor, 2 haftadir kendisini gormuyorum, cumartesi ak$ami gorucez bakalim neler olmu$ degi$iklik olarak. 2 haftada 5 kilo feci ideal bir kilo verme yontemi. ancak bildigim kadari ile eziyeti de bir hayli fazla.

$oyle bir link buldum konu ile alakali ancak kesinlikle dogrudur ya da yanli$tir diye bir $ey soyleyemem, hatta linkte yazilanlari okumadim bile. siz yine de doktor tavsiyesi olmaksizin diyet falan yapmayin kafaniza gore.

http://dukandiyetim.blogspot.com/
mariomusunsen
ortaya bir diyet çıktığında, hemen sesler de yükselmeye başlıyor, uzmanlar - bu diyet sağlıksız! diye bas bas bağırıyor. oysa aynı uzmanlar kavitasyon gibi saçma yöntemleri de destekliyor. neyse sonuç olarak ben de başta desteklemiyordum, fakat denedim.

en temel özelliği atak, seyir, güçlendirme ve koruma evresi olmak üzere 4 aşamadan oluşması.
kilonuza göre atak evresi 1-10 gün arasında değişiyor. bu evrede sadece proteinler alınıyor. yani yağsız kırmızı et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri.

ekmek yerine günde 1 buçuk yulaf kepeği yiyorsunuz. aynı zamanda 1 buçuk litre su içmek de zorunlu. tabi yarım saatlik yürüyüş de.
meyve, yağ, tuz kesinlikle yasak.

seyir evresinde ise, aynı şekilde atak evresinde olduğu gibi diyetinize devam ediyorsunuz fakat sebzeler de ekleniyor. isterseniz 5 gün saf protein- 5 gün sebze- protein olarak gidebiliyorsunuz ya da 1 gün protein, 1 gün sebze-protein olarak da yapabilirsiniz. bu evreyi istediğiniz kiloya gelinceye kadar devam ettiriyorsunuz. kitapta daha ayrıntılı olarak anlatılıyor. yapacaksanız kitabı almanız şart.

en büyük sıkıntım, uzun süreli diyet yapamamamdı. dukan’ın amacı da bu zaten. atak evresinde kaybedilen kilo ile insan gaza geliyor, devam ettiriyor. şu an 16. günümdeyim 5 kilo verdim. günde 6 öğün yemek, 1 saatlik spor diyetlerinden sıkıldıysanız tam size göre.

tabi her diyette olduğu gibi eksileri de var. ilk başta meyveyi çok özlüyorsunuz, meyve koruma evresinde devreye giriyor. alkole elveda demek zorundasınız. diğer sorun ise "şeker". şeker problemeniz varsa asla yapmayın. sadece "splenda" denilen tatlandırıcıya izin var. splenda ve yulaf kepeğiyle yapılan, çeşitli tatlı tarifleri var, internette bulabilirsiniz. ben arada yapıyorum, böylece gözüm dışarıdaki keklere, kurabiyelere gitmiyor. eh bunları yapmak için de hem zamana, hem sabıra hem de maddi güce ihtiyacınız var.

haydi sözlük kızları! hep beraber zayıflıyoruz !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol