pankreas kanseri

independence
bildigim kadari ile son evreye kadar vucutta herhangi bir emare gostermeyen, farkedildiginde ise artik cok gec kalinan bir kanser turu, hatta kanserler icerisindeki en riskli grup. en son dun aramizdan steve jobs’i aldi bu lanet hastalik.
mmkurabiye
tümörün pankreasın baş, orta ve kuyruk kısmında olması ile değişik türleri olan kanser türüdür.
evet, çok sinsi ilerlediği için ve karın ağrısından farklı bir belirti vermediği için ilk iki evrede, genelde farkedilemeyen, metastaz yaptığında farkedilen kanser türüdür. ki o zaman da artık birçok şey için çok geç olmuştur.

cisplatin ve gemzar hastalık için kemoterapide yaygın olarak kullanılan ilaçların isimleridir.

en öldürücü dördüncü kanser türü olduğu söyleniyor. ve mesela pankreas kanserinin beyne metastaz yapma ihtimali yüzde 2-4 gibi.
volfied
- iştahsızlık
- nedeni açıklanamayan kilo kaybı
- üst karında hissedilen ve bazen sırta vurabilen ağrı
- bulantı
- depresyon,halsizlik, çabuk yorulma
- sarılık
belirtilerinin goruldugu kanser turu.
aysemayse
belirti vermeden ilerleyen ve en ölümcül kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser türü. farkedildiğinde en son aşamaya ulaşmış oluyor, genelde sarılık ile başlayan ama sarılık aşamasında çok fazla bir şey anlaşılmayan, sanki stent takılınca , sarılık bitince, iyileşilecekmiş izlenimi bırakan, ama o stentten sonra asıl herşeyin başladığı kanser türü. ailesinde yakınları olanlar için, çok acı da olsa, umutlarınızı stente bağlamayın, çok büyük bir hayal kırıklığı oluşturuyor, ve tüm bunlar sadece 2 ay sürüyor. doktorların dediğine göre en fazla 6 ay.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol