türkiye yi bölgenin lider ülkesi zannetmek

independence
ba$bakanin gazina geldikce daha kendimizi olmadigimiz cok yerde goruruz, $u anda gordugumuz yer sadece bir ornek.

+ turkiye bolgenin lideri konumunda, bolgenin lider ulkesi haydarinnarinnarinnanananay.

yarrak lider ulkesi afedersin. yahu bir ulke nufus sayisina guvenip bu $ekilde kendini olmadigi bir yerde gorebilir mi? kac zamandir insan gucune dayali bir faaliyetin ba$ari getiremeyecegi anla$ilamadi mi hala? zaman teknoloji zamani, kim siker senin insan gucu cogunlugunu? israil’in 10 kati nufusundasin ama adamlar sana uluslararasi kamuoyunun onunde her gun posta koyuyo, o nasil olacak? lider ulkesin ama sinirindaki irak gibi sik kadar bir ulkeye, hem de bolunmu$ paramparca olmu$ bir ulkeye soz geciremiosun o ne olacak o? begenmedigin iran, ustelik ayni bolgendeki iran uzay teknolojisine gecti, nukleerin amina koydu, sen daha dun suya indirebildigin sava$ gemisi ile ovunup duruosun, bunlar nasil olacak? ordun kalabalik, nufusun kalabalik ama teknolojin sifir. teknolojik anlamda ba$kalarina bagimli oldugun surece ise liderlik hayallerin sadece hayallerle sinirli kalir. ben de her gun hayallerimde superman olup boyle dag tepe ucuyorum ama sonra bir esinti oluyor $oyle sirtimdan sirtimdan, hayallerden siyrilip kendime geliyorum.

sen de kendine gel.
benduruyorumsebagitti
hadi birilerinin öyle zannetmesi neyse de... başta seçmen olmak üzere, arap ülkelerinin halklarına bunu zannettirmek alkışlanası bir illüzyondur.

durup bir düşünmez mi kimse?.. ne yaptı türkiye; ne başardı recep tayyip erdoğan ve yaklaşık 10 yıllık akp hükümetleri de bir anda süper kahraman olduk ekranlarda?

yoksulluğu mu azalttık? gelir adaletsizliğini mi giderdik?
şehirlerimizi, köylerimizi yaşanabilir bir hale mi getirdik ve dolayısıyla, yaşam kalitemizi mi yükselttik?
demokratlığı, hakkı-hukuku, özgürlükleri sadece kendimize istemekten vaz mı geçtik?

nükleer teknolojide mi bir yerlere vardık?
yıllardır ambargo altındaki iran gibi kendi uçağımızı mı yaptık?
kendi teknolojimizle, hadi olmadı sermayemizle/markamızla otomobil mi ürettik? yerli bir füze mi yaptık?

nedir abi?

havalı bir kuaför saçımızı başımızı yaptı, sokaklara salındık gibi...

nasıl yer ki bunu insanlar?

hem bop eşbaşkanı, hem israil’le kavgalı...

suriye’ye bm’nin uygulamadığı yaptırımları, biz uygulayacakmışız...

geçen akşam mehtap tv’de ali bulaç ve ahmet turan alkan dahi dayanamadı da, ne yapacağız, suriye’ye mi gireceğiz? diye bu çarpıklığa dikkat çektiler. israil’in daha yakın zamanda oecd’ye üye oluşuna, türkiye’nin onay vermesi ve füze kalkanı...

bu, iyi polis-kötü polis rolleri iki kişiyle oynanır. hani bir karikatürde de polisin birinin yaptığı gibi, tek kişiyle bu rolü daha ne kadar oynayabilir ki?

bu illüzyonla sermayeye yol açılacak, sözde demokratikleşen arap ülkeleri ve halkları, abd’ye küresel emperyalist sisteme eklemlenecek.

ha... dert şuysa: ulan bu abd-nato-ab-küresel sermaye... ben kendi ajandamı gerçekleştirene kadar iki taraflı oynayayım. zaten ne ordu kaldı ne yargı.

cüneyt zapsu’nun deliğe süpürmeyin, onu kullanın sözünü bir hatırlayan bir ben değilimdir herhalde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol