ışıktan hızlı hareket eden parçacıkların keşfi

independence
oncelikle dogrulanmi$ bir ke$if degil bu. uygulanan testlerde her ne kadar hata bulunamami$ olsa bile, dunyadaki pek cok yerden ayri ayri fizikcilerden ve labrotavuarlardan konu ile alakali destek isteniyor $u siralar. eger diger fizikciler de ayni kaniya varacak olurlarsa einstein’in teorisi gumburdeyecek, bu sebeple de verilerde hata payi olmamasina ozen gosteriliyor.

i$iktan hizli hareket ettigi iddia edilen parcaciklarin ismi nötrino ve cern’den gran sasso laboratuarına gonderilmi$ bu parcaciklar. labrotuvara varmak icin katedilen yolda nötrino isimli parcaciklar saniyede 299,798,454 metre hizla yol alirken ayni yolu i$ik saniyede 299,792,458 metre hizla yol almi$.

$imdi ustunkoru olarak okudugumuz bu bilgiler eger dogrulanabilirse einstein’in "i$iktan hizli hicbir $ey yol alamaz" du$uncesi gumburdemi$ olacak.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18807825.asp
orqn
bu konuyla ve cern’ de yapılan deneylerin gelişim süreciyle alakalı birçok bilgi bulabileceğiniz harika bir kitap var burada;

http://tinyurl.com/3lmxoe7
killikurabiye
çok da ahım şahım bir konu değildir aslında. bundan bir kaç yıl evveli; küçükçekmece nükleğer araştırma enstitüsünde, nükleer bir çöp olduğundan şüphe edilen şeyin yaydığı radyasyondan koşarak kaçmayı "başaran" hademe düşünülürse, az bir çalışma ile malum hızı aşmak biz türk insanı için hiç de zor olmayacaktır.

yani biz o teoriyi çoktaaan çürütük.
lauthres
modern fizik kurallarına göre hiçbir cisim parçacık yada neyse ışık hızına ulaşamaz. ışık hızına ulaştığı vakit enerji formuna döner.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol