güney kıbrıs hükümetinin doğalgaz araması

independence
arayacak elbette, bunda bir sakinca yok ancak olay uluslararası sularda aramaya gelince sakinca burada ba$gosteriyor i$te.

bir suredir ankara’nin yogun tepki gosterdigi bir konu bu. guney kibris rum kesimi hukumeti uluslararasi sularda dogalgaz arayi$ina ba$layacagini duyuruyor, yunanistan da buna arka cikiyor. ankara "yapmayin, o sular sizin degil, orada arayamazsiniz" diyor, guney kibris ordusu ve yunan ordusu teyakkuza geciyor hatta yunanistan rum kesimine yapilacak bir mudahaleyi bize yapilmi$ sayariz diyor.

e turkiye de bo$ durmuyor haliyle. rum kesimi dogalgaz arama cali$malarina start verdigi gun ankara da kktc ile kita sahanligi anla$masi yapmaya hazirlaniyor. cali$malar ba$ladigi gun kktc ile kita sahanligi anla$masi yapilacak ve kita sahanligi 12 milden allah bilir kac mile cikartilacak. bu durumda da kktc’nin yeni olcumlenen kita sahanliginda diledigi gibi dogalgaz yahut petrol gibi $eyleri arayabilme hakki dogacak.
independence
son dakika haberlerine gore guney kibris hukumeti ada aciklarinda sondaj cali$malarina ba$lami$. muhtemelen bu durumda turkiye’de kktc ile kita sahanligi anla$masi yaparak anla$manin icerdigi bolgelerde petrol arama cali$malarina ba$layacaktir. ustelik turkiye’nin aciklamasina gore petrol arayan gemilere turk donanmasi da e$lik edecekmi$.

akdeniz’de sular isiniyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol