israil türkiye savaşı

zotac
israil’in ortadoğudaki külhanbeyliğinin ardında yatan gerçekler, yani destekçisi malum. bu durumda, ya abd barış elçiliğine soyunacak, ya da israilden ziyade amerika ile uğraşacağız.
zotac
başbakan erdoğan’ın, bundan sonraki yardım gemilerine, türk savaş gemilerinin eşlik edeceği açıklaması da başlığı kuvvetlendirmektedir.
independence
israil’in teknolojisi ve turk ucaklarini falan hep onlarin guncelledigini du$unecek olursak, turk ordusu icin cok hayirli bir sava$ olmayacaktir. ordumuza guvenmiyor degilim, tam aksine cok guveniyorum ama beynimin mantik yani artik sava$larin insan gucu ile degil teknoloji ile yapildigini avaz avaz bagiriyor kulagima.
mementoo
filistin ve gazze uğruna girebileceğimiz savaş.bu savaşın olabilecek 3 sonucu vardır.

1.türkiye kazanır ve bunun karşılığında bisürü askerimiz ölür devlet milyar dolar harcar filistinliler özgür kalır ve elde var sıfır ile öyle kala kalırız.tabi israil gibi psikopat bir ülkenin yenilgi sonrası ya herro ya merro deyip atom bombası patlatabileciğini hesaba katmıyorum.

2.israil kazanır binlerce askerimiz ölür milyar dolarlar gider ve türkiye çökme noktasına gelir.akbabalar üstümüze üşüşür ve filistinlilerden beter duruma düşeriz.

3.süper güçler araya girer ve savaş kısa zamanda biter.bu süreçte yine kaybettiğimiz askerler ve dolarlar yanımıza kar kalır.bu sonuçla israil gazzeyi kuşatmaya devam eder,lobi çalışmaları başlatıp bir şekilde ambargo yememizi sağlar ve başarıya ulaşmış olur.

böyle bir savaşa girmek beni korkuturmu? hayır ama yinede hiç bir çıkarımız olmadığı halde başka bir ülkenin vatandaşları için kendi askerlerimizin ölmesi, ülkemizin milyar dolarlar zarara uğrayarak çökme riskine atılması pek mantıklı gelmiyor bana.keşke mavi marmara filosunun gitmesine izin verilmeseydi de bu gerginlikler olmasaydı.
benduruyorumsebagitti
tüm bu gerginlikler, restleşmeler ve çatışma-savaş ihtimali bir yalandan ibaret.

iran füzelerinden israil’i koruma amacıyla kurulacak füze savunma kalkanının radarı türkiye’ye kuruluyor. ne savaşı?.. bu artistlikler, hep bop doğrultusunda içte ve dıştaki saftirik-muhafazakâr kitleler nezdinde malum şahsı cilalama maksatlı; maymunluk, başka bir şey değil.

bop eşbaşkanı mı savaşacak israil’le... varsa bir savaş ihtimali, iran’la , suriye iledir o.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol