her entry başlığı bir şekilde tanımlamalı kuralı

independence
esasen uzun zamandan beri var olan ancak bir ihtimal henuz kayda gecmemi$ bir sozluk kurali.

birinci entry zaten ba$ligi hepten tanimlamali ancak diger entryler de ba$ligi kiyisindan ko$esinden de olsa tanimlamali.

misal ba$lik bir kitap ismi iken, entryler zamanla kitabin yazari hakkinda bilgi verir konuma du$memeli, her entry bir $ekilde kitap ile alakali olmali. kitabin yazari zaten bir ba$ka ba$lik altinda inceleniyordur.

en somut ve son ornek;

ba$lik: nurcan ibrahimoğlu

bu $ahis ile alakali ba$lik acilma sebebi: kisa bir short giydigi icin bir iett otobusunde bir yolcunun darpina maruz kalmasi.

ba$ligin ilk entrysi nurcan ibrahimoğlu ile alakali bilgi verirken, ba$ligin diger entrylerinin nurcan ibrahimoğlu’nu es gecerek direk olay ile alakali bilgi vermesi sozluk icin illegal bir durum olu$turmaktadir. her entry iceriginde muhakkak $ahis ile alakali bir kisim yazi barindirmak zorunda. arzu edilirse ardindan olay ile alakali da dilenen yazilabilir ancak esas olan $ey ba$liktir. muhakkak konuya dahil edilen olay incelenecekse "iett otobüsünde short giydiği için dövülen insan" ya da bir benzeri $ekilde ba$lik acilir, olay o ba$ligin icerisinde incelenir ve ba$liktan da nurcan ibrahimoğlu $eklinde bir bkz ile $ahsin ba$ligina ula$ilabilir.
zotac
sözlük kurallarından biridir.


yav geçen hilmi abilerlen halı sahadayız hacı, nasıl vurdum gitti top direkte patladı hay allaam yaa... işe bak.
independence
hic siklenmeyen kural.

millet konu ba$ligini unutmu$, birbirine laf sokma yari$inda ba$liktan bagimsiz bir $ekilde.

aleni $ekilde belirtiyorum, kural ihlalleri gozardi edilmeyecek. dilediginiz fikri savunun ancak kurallari cigneyip tukurup atmaya cali$mayin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol