bozulan oruca kaza süsü vermek

independence
malum bilincli $ekilde bozulan orucun kefareti 61 gun hafiz, kolay degil. ama illaki bir $ekilde oruc bozulacaksa, susuzluga acliga ya da sigarasizliga bunye daha fazla direnc gosteremiyorsa, bilincli olarak orucu bozduktan hemen sonra bozulan oruca kaza süsü vermek akillica olacaktir. boylelikle 61 gunluk kefaret 1 gun kaza orucuna donu$ecektir.

peki bozulan bir oruca nasil kaza susu verebiliriz?

orucluyken sigarayi tellendirip bitirdikten sonra agiz dolusu kusmak ve akabinde "allam kusura kalma artik, kaza oldu sen de $ahitsin" demek kafi gelecektir sanirim.

doktor bey bir saniye son bir cumlem kaldi.

i$te bu gibi duru..

ya doktor bey bir saniye diyorum!
zotac
öncelikle sigara isteği tavan yapar ama halen içilmemiştir. sonra hiç kimsenin bakmadığı bir anda, iki parmak birden gırtlağa kadar sokulur. vee öğğüğüüeeeeee sesleri eşliğinde foşurt diye ortama sıçılır ağız ile.
sonra çevredekilerin, vah vah adamcağıza dokundu, e tabi rahatsızdı zati bünye kaldırmadı, ama helal olsun lan, yine de direndi bu kadar aferim ona. gibi söylentiler de vicdan azabını silecektir.

afiyet olsun.
simplist
kişinin kendini olamasa da çevreyi kandırma çabasıdır.
kasıtlı bozduğunu kendisi bildiği hâlde, çevreye karşı kaza süsü vermeye çalışmak yerine hiç oruca yeltenmeyip/niyetlenmeyip kendine hasta süsü vermek daha az samimiyetsiz bir durumdur.
işin dinî boyutuna değinmek gereksiz. oruç tutan kişi dinî inancından ötürü tutuyorsa, zaten allah'ı kandıramayacağını da biliyordur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol