22 temmuz 2011 norveç te katliam

independence
her $ey oslo’nun merkezinde ya$anan bir saldiriyla ba$ladi. bu bombali saldirida 7 ki$i öldü 2 ki$i yaralandi. bu saldiridan bir kac saat sonra oslo’nun kuzeydogusunda bulunan utonyo adasinda isci partisinin genclik kollarinin duzenledigi bir etkinlige silali saldirida bulunuldu. etkinlikle 600 ki$i bulunuyordu, 84 ü öldü.

toplam ölü sayisi 91.

ölü sayisinin artmasindan endi$e ediliyor;

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18320674.asp?gid=381
benduruyorumsebagitti
afganistan’da, ırak’ta, filistin’de; artık libya’da, suriye’de... üçüncü dünya ülkeleri denilerek zaten ayrımcılığın daniskasına maruz bırakılan ülkelerde neredeyse her gün hayatını kaybeden insanlar haber değil, can değil adeta. kanıksanmış. e ırak’ta, filistin’de ölecek tabi abi. ama orası norveç, amerika, ingiltere... yarın bir gün, terörden çok canını yitiren ve yitirmekte olan türkiye bu olaydan dolayı yas ilan eder ve bayrakları da yarıya indirirse hiç şaşmam.
her insanın; dili, dini ne olursa olsun yaşam hakkı kutsaldır. bu katliamı yapan manyak, her ne adına yediyse bu haltı, bunun adı puştluktur, şerefsizliktir... ülkemizde artık neredeyse kötü bir anlam ifade etmeyen ama özünde alçaklığın, namussuzluğun, kalleşliğin, adiliğin adı olan terördür...
benduruyorumsebagitti
olayın faili olan sarı saçlı, mavi gözlü, uzun boylu neo nazi sempatizanı % 100 batılı şahıs yakalanmış. geçmiş olsun müslüman, doğulu, göçmen kardeşler.

yabancı, göçmen ve müslüman karşıtıymış kendisi. manyak herif, sık kafana gebert kendini. o kadar cana nasıl kıydın şerefsiz!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol