sanat müziği söyler gibi ezan okuyan imam

independence
cok guzel yapiyordur, cok guzel soyluyordur, hele sesi de guzelse tadindan yenmez, evet ama bir yere kadar.

her gun 5 kere doulmez ak$amin ufkundayim’i dinledigini du$unsene sevgili okur? sabah 04:30 da 5 dakikadan fazla suren bir ezan sesi.

neden?

imamin ezana cok ozen gostermesi sebebi ile.

yahu tamam son derece takdir edilesi bir davrani$ belki ama olmuyor ki boyle de. bilirsin sanat muzigi de boyle uzun uzun icra edilir, sindire sindire, o yuzden rakinin en guzel mezesidir zaten ama ezanin bu kadar uzatilmasinin anlami yok ki?

ezan nedir sevgili okur?

namaz kilacak olan insana namaz saatini haber verme araci. olayi bu yani. bu kadar ozene bezene soyleyip bir $arkisin sen yari$masina mi katilmaya cali$iyorsun yoksa muhitte ikamet eden bir yapimcinin seni farketmesini mi saglamaya cali$iyorsun?

ezan kisa okunur arkada$im, zira her gun sabah 04:30 da ba$layarak 5 kere okuyorsun bunu ve sen okuyorsun biz dinlemek zorunda kaliyoruz. buraya ilk ta$indigimda "ulan ne guzel soyluyor be adam" demi$tim, 3 gun sonra "bi sussa artik?" demeye ba$ladim.

ezan kisa okunacak ki rahatsiz edici bir ozellige burunmesin, ezan kisa okunacak ki icinde az da olsa imani olanlar ezandan sogumasin tiksinmesin. ozen guzel $ey ama insanlarin ezandan sogumamalarina da ozen gostermek $art. 7 dakika surmesin bir ezan, 2 dakikada bitsin. ozellikle sabah ezanlari fasil niteliginde olmasin. bu ulkede sadece muslumanlar ya$amiyor. tepende her gun kilise canlari caldigini du$unup ba$kalarinin inani$larina da saygili olmak zorundasin. oyle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol