hatip dicle nin milletvekilliğinin düşürülmesi

independence
ysk tarafindan aciklanan karar.

hakkinda teror orgutu propagandasi yapmaktan oturu kesinle$mi$ cezasi bulunan hatip dicle’nin vekilligi ysk tarafindan oy birligi ile du$uruldu.

bdp’den ve destekledigi adaylardan her ne kadar hazetmesem de, demokrasinin i$lemesinin temelinde millet iradesinin varliginin $art oldugunu kesinlikle sorgulamam. dtp kapatilirken de du$uncem ve soylemlerim bu yondeydi, bugun de ayni yonde.

hatip dicle’nin milletvekilligi du$uruldu tamam ama madem milletvekili olamayacakti, neden ve nasil secimlere girebildi? hakkindaki kesinle$mi$ yargi karari neden secimlere bir iki gun kala verildi? $imdi hatip dicle yerine diyarbakir yuksek secim kurulu bir milletvekili atayacak. e iyi de bolge halki kendilerini hatip dicle temsil etsin istiyordu, n’oldu o halkin iradesine?

halka ragmen halkin verdigi kararlari secim kurullari ile, mahkemeler ile bozmayin, bozmamalisiniz. demokrasinin temelinde bireyin ozgur iradesi yatar, bu ozgur iradeye ket vurmak devletin yahut devlet kurumlarinin elinde olmamali. anayasa degi$ecekse once bu anlamda degi$meli. halk sececek, devlet kurumu "olmaz, bu sectiginiz ki$i olmaz, ba$kasini secin" diyecek.

yetkiler yanli$ ellerde, yasalar yanli$ duzenlenmi$, iktidar hatali ellerde kotuluk sacar hale gelmi$.

duzelmeliyiz.

not: yineliyorum, bdp ve e$rafindan asla hazetmedim, etmeyecegim. gonluk tam demokrasiden yana o kadar.
nbctech
demokrasi açısından kötü gözükse de bence doğru karardır. hatta sadece hatip dicle için alınmaması gereklidir bu kararın. diğer partilerin de tutuklu olan milletvekillerine aynı adalet uygulanmalıdır.
isyankarmuhabir
yakın zamanda doğu ve güneydoğu illerimizde, gösteri, ayaklanma ve bunlara bağlı olarak kolluk güçleri ile çatışmaların yaşanacağını tahmin ediyorum.
benduruyorumsebagitti
mustafa balbay ve mehmet haberal ile, hakkında benzer bir karar çıkması büyük bir ihtimal olan engin alan’dan farklı olarak hatip dicle’nin cezası kesinleşti, oysa diğer isimler halen yargılanıyorlar.

2007 seçimlerinde dtp’li bir isim (sabahat tuncel sanırım) hapisten çıkmıştı milletvekili seçildikten sonra.

dicle için kopan ve kopacak olan fırtına, muhtemelen diğer isimler için benzer ölçüde olmayacaktır.

belki de 12 eylül darbesiyle ilgili kenan evren’in "bir sağdan astık, bir soldan" demesi gibi... milliyetçi, solcu ve bölücü isimler aynı paydada toplanıyor/toplanılmaya çalışılıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol