mahmut alınak

elma sekeriiii
soyadı gibi, alınak insan.

bu insan bdp genel başkanlığına soyunmak istiyor. ve eğer gerçekleşirse de kendisini "ezilenlerin umudu" olarak nitelendirip yapacağı bir takım icraatları şu şekilde özetliyor:

alınak yaptığı açıklamada, 4 eylül’de yapılacak bdp kurultayında genel başkan adayı olmayı düşündüğünü daha önce açıkladığını ancak kararsız olduğunu, fakat başbakan recep tayyip erdoğan’ın son günlerdeki “meydan okuyan açıklamaları” ve kararları karşısında adaylığının kesinleştiğini belirtti. alınak, “tüm ezilenlerin umudu ve adresi haline gelecek partimle birlikte ondan yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını sormak istiyorum. başbakan televizyonlara yaptığı açıklamalarda bize bedel ödeteceğini söylüyor. özgürlüğün bedel ödemeden elde edilemeyeceğini biliyoruz ve bu bedeli ödemeye her zaman hazırız. biz özgürlüğün bedelini seve seve öderiz; ama başbakan da kendi devrindeki vurgunun, talanın, zulmün ve ölümlerin bedelini ödemeye hazır olmalıdır” dedi.


başbakan pkk’ya bedel ödeteceğini söyledi; kürt milliyetçisi milletvekillerine değil ki. niye atladın sen güzel kardeşim? niye sen bu denli alınaksın ki? pkk’lı mısın ki sen ortaya atılanı üzerine alınıp kahraman asker gibi savaş meydanına atıyorsun kendini??

kendisi ezik başkan olarak diğer tüm eziklerin önderliğini yapıp cana can kana kan mantığında ilerleyeceğini söylüyor. yalnız dikkat etmesi gereken bir husus varsa o da şudur:
siyasette bu şekilde keskin çıkışlar iyi değildir; hele ki tehdit hiç değildir. biz bu güne kadar kim kimi tehdit ettiyle rezil olmuşluğunu görmüş milletiz. kendisi dikkat etsin de özgürlüğün bedeli bir taraflarına kaçmasın bu konuşmalarıyla; yazık olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol