tib in ekşi sözlük ü kapatma emri

independence
an itibari ile ek$i sözlük’te okudugum emir. makara geyik falan degil, tamamen ciddi. buyur buradan yak;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23338161

gercekle$me ihtimalini her ne kadar sifirdan azicik yukarida da goruyor olsam, eger gercekle$irse internette en azindan interaktif sozlukler anlaminda buyuk bir kiyim ba$layacagi kesindir. bekleyip gorecegiz.

lakin eklemek isterim, ek$i sozluk’un kapatilmasi durumunda ne medya ne de sozluk yazarlari ve dolayisi ile tum sozlukler sessiz, tepkisiz kalmayacaktir. bugune kadar atilan ta$larin bizlere henuz ula$mamasi sebebi ile sessizdik belki, ancak boyle bir durumda oyle bir dayani$ma sergilenir ki ne tib bunun altindan kalkabilir ne de btk. demokratik anlamda her ne gerekiyorsa eksiksiz yapilir, zira ek$i sozluk’un kapatilmasi demek iki gun sonra bilgi sozluk’un de cok daha kolayca kapatilmasi anlamini ta$imakta.
theborek
önce yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım, "ben yahudi değildim"
arkasından aydınalrı götürdüler,sesimi çıkarmadım, "aydın değildim"
sonra muhalefeti götürdüler, sesimi çıkarmadım,"muhalefet değildim"
peşinden çingeneleri götürdüler,sesimi çıkarmadım,"çingene de değildim"
peşpeşe demokratları,sosyalistleri,liberalleri götürdüler... sesimi çıkarmadım,"çünkü hiçbiri değildim"
en sonunda beni götürmeye geldiklerinde etrafıma bakındım, gördüm ki; "ses çıkartacak kimse kalmamıştı"

sözlüklerin tüzel ve kurucuları ile bağlı olan özel kişiliklerinin alması gereken tutum budur. her x için bir sözlük açılırken (elmasözlük, okansözlük, kıtırsözlük vs.) bir çok sözlüğün azıcık sıkıya gelince kapıyı çekip çıkması kabul edilebilir bir davranış değildir. girilen onca entry, onca muhabbetin hukuku yok mudur?
independence
du$unceme gore son anda ortaya cikan bir yasak degildir bu, uzun soluklu bir du$uncenin planin urunudur. ek$i sozluk susturuldugu taktirde tum interaktif sozluklerin susturulabilecegi du$unulmu$ olmali zira ne de olsa hukuksal anlamda en korunakli sozluk sitesi ve en bilineni ek$i sozluk’tur. ek$i sustu mu herkes susar anlayi$inin di$a vurumudur.

yasaklarin hicbir $ey ifade etmedigini halen anlamadi bu hukumet. imam ın ordusu henuz taslak halindeyken "ya bize zarari olursa" du$uncesi ile toplatildi, iki gun gecmedi ki internetten servis edildi. normalde toplamda maksimum 5000 ki$inin okuyacagi kitap, saatte yuzbinlerce ki$i tarafindan indirildi ve buyuk yogunlugu tarafindan da okundu.

ek$i sozluk kapatilsa bile bir yolunu bulup yeniden hizmet verecektir. ek$i sozluk olmayacaktir da ek$imtrak sozluk olacaktir ama olacaktir bir $ekilde. tib yaptigi hatanin farkinda daha sonrasinda ve cok $iddetli bir $ekilde varacaktir. yeniden du$unmelerini ciddi bir $ekilde oneriyorum.
independence
hatirlarsiniz belki, haziran 2010 tarihinde sansüre karşı güçlerimizi birleştirelim çağrısı yapmi$tik ve hemen ardindan belki bizim de etkimizle sansüre karşı ortak deklarasyon hazirlanmi$ ve imzalanmi$ti. bu deklarasyon’a interaktif sozluk sitelerinden sadece bilgi sozluk ve ek$i sozluk imza atmi$, diger sozluk siteleri ise ellerini ta$in altina koymami$lardi.

biz uzerimize du$tugune inandigimiz mesuliyeti ustlenmi$ ve gerekeni yapmi$tir.

$imdi gun yeniden ellerin ta$in altina girmesi gerektigi gundur. eger bu surecte ciddi anlamda bir tepki gosterilecekse hukuksal demokratik yollardan ve eger yine bizden bir $ey talep edilirse yahut uzerimize du$tugune inanacagimiz bir sorumluluk olursa, bu anlamda bilgi sozluk’ûn tum olanaklari ko$ulsuz olarak bu surecte hizmete sunulacaktir.
ozee
kuvvetle muhtemel kısa bir süre zarfında bilgisözlük’ün de dahil olduğu birçok interaktif sözlükte bu emre maruz kalacaktır. 27 yıl sapmayla da olsa.
(bkz: 1984 )
independence
dipnot tv’nin yazdigina gore tib alakali hosting firmasina yeni bir mail yollami$. mailin icerigi $u $ekilde;

from: [email protected] [mailto:[email protected]]
sent: tuesday, may 03, 2011 6:07 pm
to: [email protected]
subject: bildirim.
importance: high



sourtimes.org adlı internet sitesi ile ilgili herhangibir işlem yapmamanızı
rica ederim.

ayrıca diğer gönderilen alan adları ile de şuan bir işlem yapılmamasını rica
ederim.


-----------------------------------------
t.i.b.
http://www.tib.gov.tr/

http://tinyurl.com/66auntz
miafori
tam da ekşi den yuvaya geri döndüğüm bir dönemde, olması beni sarsmıştır. yakında yazabilecek bir yer kalmayacak ve düşüncelerimizi kendimize bile söyleyemeyeceğiz. artık buna dur demenin ve birleşmenin zamanıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol