avrupa nın en büyük adalet sarayı türkiye de

independence
"avrupa nın en büyük adalet sarayının türkiye de olması"

arzu edilen ba$lik buydu ama olmadi.

istanbul caglayan’da kurulan adalet sarayindan bahsediyorum. 60 futbol sahasi buyuklugunde, 16 blok ve 20 kattan olu$uyor.

ergenekon sebebli bir suru gazetecinin komutanin du$unurun sorgusuz sualsiz iceri alindigi bu ulkede, daha basilmami$ taslak halinde bulunan bir kitabin dahi toplatildigi bu ulkede komik ve gereksiz bir yapilanma degil mi bu? hayir gavur duysa ki avrupanin en buyuk adalet sarayinda dakikada bir internet sitesi kapatiliyor, gotu ile gulmez mi lan?

adaletin olmadigi bir ulkede avrupanin en buyuk adalet sarayinin olmasi cok ironik olmu$, ayrica cok gereksiz bir masraf olmu$. hani bu $eye benzermi$, dunyanin en muhte$em binalarini olu$tur ve hatta bunlari vatanda$ina bedavaya dagit ama o vatanda$ o evlerin icerisinde acliktan can versin.

getir adaleti, hakki hukuku bil, biz cadirlarda da davalarimizin gorulmesine raziyiz hacim.
instrument
biraz kişisel bir görüş olacak ama ben bu durumu küçükken kardeşimi kandırıp paralarını almama benzetiyorum. örneğin kardeşimin elinde 1 adet 1 tl vardır benim elimde ise 4 adet 10 kr vardır. bak benimkiler daha çok gel değiştirelim diyip büyük paranın sahibi olurdum. neyse ki bu üç kağıtçılık sadece o günlerde kaldı.

vay vay vay avrupanın en büyük adalet sarayı. şimdi bütün adalet sarayları oraya toplanır. bakırköy adliyesi, sarıyer adliyesi, şişli adliyesi, vs.vs.vs. hepsini toplar oranın içine sıkıştırırlar. belki de sıkışmazlar orda yer geniştir büyük olduğundan rahat ederler.

peki iç düşündünüz mü şişlinin göbeğindeki adliye sarayının olduğu yer ne olacak, sarıyer adliyesinin olduğu büyükderedeki sahile sıfır yer ne olacak? kim bilir kimlere ne için tahsis edilir. akpden başka gururlanan yoktur sanırım avrupanın en büyük adalet sarayına sahip olmamız konusunda.
benduruyorumsebagitti
hani, soğuk savaş döneminde sovyetler birliği’ni ti’ye almak için anlatılan bir hikâyedir.

sovyetlere gönülden, mideden, elden ayaktan bağlı bir doğu avrupa ülkesi moskova yönetimine başvurur ve "denizcilik bakanlığı kurmak istiyoruz" der. moskova’dan gelen cevapta: "sizin deniziniz yok ne yapacaksınız denizcilik bakanlığını" derler. cevabı yapıştırırlar: "sizde de adalet yok, adalet bakanlığınız var ama!"

anladık biz onu.
nys
çok güzel olmuş. adliyelerde koşuşturanlar, levent sultanahmet ve diğerleri arasında mekik dokumayacak. hemen hemen taşınan adliyeler yerleşmiş bulunmakta. birde anadolu yakasındaki adliyeleri kartalda toplama çalışmaları yapıyorlar. kartaldaki sanırım 2012 tarihinde açılacakmış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol