sehpa olarak cd kutusu kullanmak

sipsi
8 senedir yaptığım eylem. cd kutusu dediğim şeyin adı cd kabı da olabilir, bilemiyorum. hani tek bir cdnin dışında onu korumak için bulunan plastik kutu var ya işte o. anladığınızı düşünerek konuya giriyorum:

8 sene önce üniversiteye adım attığımda zavallı öğrenci evimizde bir adet kırık dökük çekyat, bir tane büyük yer minderi, bir tane televizyon, bir tane de dvd player vardı. yani tamam başka eşyalar da vardı ama sehpa yoktu işte. sehpa bize hep pahalı bir şey gibi görünürdü. ona para vereceğimize gidip şarap alırız, diye düşünürdük.

işte o günlerde bu cd kutuları bilinmez bir şekilde sehpamız oldu. fikir kimden çıktı, nasıl düşünüldü hiçbir fikrim yok. çekyatın üzerine cd kutusunu koyuyorsun, üzerine de bardağını sakince bırakıyorsun. bir yandan filmini izliyorsun bir yandan içtiğin her ne ise elinde sabitlemek zorunda kalmıyorsun. eğer bir kişiden fazla kişi varsa o zaman da dvd kutusu kullanılabilir. oturup kalkarken yavaş hareket etmen yeterli.

büyüdüm, mezun oldum, para kazanmaya başladım, gittim eve sehpa aldım. o kadar da pahalı olmadığını görünce inanılmaz şaşırdım. bugün işe gitmedim, eski günlerdeki gibi oturuyorum evde. güzel bir kahve yaptım kendime, sehpamı çıkardım üstüne koydum bardağı. kanepeye oturup laptopı kucağıma aldım. her kahve içmek istediğimde bilgisayarı kenara kaydırıp öne eğilme eylemi yapmaktan baygınlık gelince, koştum bir the beatles cdsi kaptım geldim odamdan. hayat ne kadar güzelmiş böyle, herkese tavsiye ederim.

- çay, kahve?
+ çay ver yaaa.
- nick cave, yaşar kurt?
+ nick havamda değilim, yaşarı konduruver hele..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol