asgari ücret

0 /
ups
ulkemizde net hali 350 milyon civarinda olan,bir kisiye aylik calisma karsiligi verilebilecek en dusuk ucret demek olan sey..
elikolubagli
cogu ailenin bir ay boyunca idare etmek zorunda oldugu , aslinde ac kalma sinirinin cok altinda kalan , hukumet tarafindan belirlenen en dusuk ucret. asil ilginci yasadisi yollarla bu ucretin altinda calisan insanlarin bulunmasi ve bu insanlarin da yasamaya devam edebilmesi. (bkz: inanilmaz)
performer
1-asgari ücret komisyonunun belirlediği minimum ücret,bunu belirleyen kamu görevlileri kendilerini isviçre’de sanıyor olmalı dediğimiz ücret.

2-bazı akıllıların askeri ücret dediği cümle.
brahma
6,5 milyar maaş alıpta hala yetmez diyen bizi temsil ettiğini sanan varlıkların hiç utanmadan millete uyguladığı hazin durum.
van ness
devletin aldığı vergi oranında dünyada birinci olduğu ücrettir. kara birinciliklerdeki yerimizi sağlamlaştırmaktadır.
maliyeci
2008 sonrası vergi sisteminde yapılması planlanan bir değişikliğe göre belirlenecek minimum bir gelir altından vergi alınmayack. daha doğrusu örneğin belirlenecek seviye 200 ytl ise geliri 200 ytl ve altı olandan gelir vergisi alınmayacak ve örneğin geliri aylık 1000 ytl olandan ise 800 ylt üzerinden vergi alınacak. doğruluk payı nedir bilemem ama olması gereken de budur.zaten asgari ücret nefes alıp vermeyi devam ettirebilmek için ancak yetiyorken bir de üzerinden yüksek oranlarda vergi almak oldukça saçma.
deep driver
bir işçinin çalıştırılabileceği en düşük ücreti gösteren düzey. çalışanların gelirinin belli bir düzeyin altına düşmesini engellemeyi amaçlar. asgari ücretin belirlenmesine yol açan nedenlerin başında insani düşünceler gelir. ücret karşılığında çalışan bir kişi, salt insan olması nedeniyle uygun bir yaşam düzeyine hak kazanır.
lady rosenred
emeğin arzının emeğin talebini aşması durumunda fiyatın(emeğin ücretinin) düşmesi sonucu mağdur olan işgücünü koruma amaçlı, devletin belli bir taban fiyat belirleyerek,onun altında fiyat oluşumunu engellemesi uygulamasına denmektedir.
ya basta viva zapatista
adamın teki iş görüşmesine gider.işverenle iş koşullarında anlaşırlar ve sıra ücret hususuna gelir.işveren sorar:
-ne kadar istiyorsun?
adam yanıtlar:
-karın tokluğuna çalışırım.
işveren hiddetlenir:
-asgari ücret neyine yetmiyor be ?!

işte yukardaki acı olayda anlatıldığı gibi insanalrın tok yaşamasına dahi yetmeyecek olan ücret tipi ülkemizdeki asgari ücret tanımıdır.

buna karşılık asıl olarak asgari ücret belirli bir gelir düzeyini garanti etme amaçlı olarak düzenlenmiştir ve kişilerin asgari yaşam koşullarını hedef alır.

ülkemizdeki asgari ücret belirleme komisyonu ımf, dünya bankası ve tisk, müsiad, tüsiad gibi kurumları temsil ettiğinden açlığı önlemez.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol