mehtap erel

0 /
independence
hurriyetin tatil bolumunde ko$e yazisi yazan bir kadin. daha once ne adini ne sanini duymu$lugum var ancak $u yazisindan sonra kendisine ve meslegindeki duru$unan inanilmaz saygi duydum.

yazisini rahmetli defne joy foster’in minicik oglu can’a ithaf etmi$ elleri kalemi dert gormeyesice. hincal uluc isimli $eyin insanlik di$i yazisindan sonra bu yazisini okumak zehire panzehir etkisi yaratti bunyemde. gozlerim dolmadi desem yalan olur. once yazisindan bir kac alinti.

--------------------*-----------------------

annenin özel hayatında ne yapıp ne yapmadığı sen dahil kimsenin işi değil. bu sadece babanı ilgilendiren bir konu anneannen, babaannen bile yorum yapamazlar annen hakkında. o yüzden gazetelerden 20 sene sonra sana ulaşmaya çalışan “vicdansız” bir takım insanlara hiç aldırma.

çünkü oğlum inan bana, şu anda ortamlara ahlak dersi vermeye çalışan o insanlar var ya, onlar daha ahlaklı değil.

--------------------*-----------------------

--------------------*-----------------------

can biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yavrum, torunu yaşında kızlarla fingirdeyen yaşlı dedeler, adına sübyancılık denen durumu “sweetheart” deyip müesseseleştirdiler. şimdi topluma “doğru neymiş yanlış ne olurmuş” annen üzerinden o dedeler anlatıyor, boşver…

--------------------*-----------------------

--------------------*-----------------------

sen üzüleceksen eğer can, neye üzül biliyor musun yavrum?

annen hiçbir zaman seni okula götürüp akşam çıkışta seni kapıda bekleyemedi. karneni görüp sana bisiklet hediye edemedi. öğretmenler toplantısında senin için “yaramaz” diyen suratsız öğretmenle tartışamadı. çok istediğin oyuncak seti için “önce matematik notların düzelsin bakalım” diye pazarlık yapamadı seninle. sen kız arkadaşını alıp geldiğinde güler yüz gösterip kız gittikten sonra “koca popoluymuş bu” diyemedi sana. sünnetini, mezuniyetini, mürüvvetini göremeden gitti.

sen üzüleceksen eğer düğün gününde karından sonra, üzerinde smokin, annenle bir dans edemeyeceğin için üzül.

kucağında bebeğin, gözlerinde yaş, “bak babannesi” diyemediğin için. bunlara üzül yavrum istediğin gibi, bu senin hakkın.

ama annen bekar bir arkadaşının evine gitti diye üzülme. çünkü o belki de lohusalık sıkıntılarını henüz üzerinden atamamış, belki depresyonda, belki mutsuz genç bir kadındı. bir hata yaptı, bu kısmı seni ilgilendirmez.

senin annen sana bakarken hayatında daha güzel başka hiçbir şey görmediğini düşünen, mutluluktan gözleri dolan başka bir kadın.

sen üzüleceksen o gözlere doyamadığın için üzül, bu senin hakkın.

ve babana dört elle sarıl, sahip çık, sev.

baban bu zor günlerinde, sadece annenin acısıyla ya da senin için endişelenmekle kalmadı, bir de “reytink” kokusu alan leş kargalarına kulak tıkamak zorunda kaldı.

gerisi seni ilgilendirmez.

bizi de….

--------------------*-----------------------

yazinin tamamini $u linkten okuyabilirsiniz ve lutfen okuyun.


http://www.hurriyetaile.com/yazarlar/mehtap-erel/defne-joy-fosterin-oglu-cana-mektup_352.html
independence
kendisi hem meslegi sebebi ile hem de bir annelik icgudusu ile enfes bir yazi do$enmi$, yazisi sebebi ile kendisine yollami$ oldugum tebrik yazisini da hic u$enmeksizin cevaplami$ sagolsun. biz ali$kin degiliz medyada ki insanlarin bu denli sicak kanli ve okuyucusuna & izleyenine saygili olmalarina, sabah $a$kinligi ya$adim sayesinde, yeniden sagolsun.

mail ozel bir mail olmaktan ziyade yine yazdigi yazinin temasi ile alakali oldugu icin yayinlamakta sakinca gormuyorum, umarim hata etmiyorumdur.

cevaben yazmi$ oldugu mail $u $ekilde;

--------------------------------*------------------------------------

beni cok mutlu ettiniz yemin ederim. uzun zamandir yaziyorum ilk kez bu son yazimi yazarken elim geri gitti ama cocugun karistirlmasi beni o kadar rahatsiz etti ki, o kadar huzurum kacti ki yazi gunum olmadigi halde yaziisleriyle konusup yazimi yayina aldirdim. o cocuk onlari okuyacaksa bari bunu da okusun diye.

bu kadar cok insana ulasmasi, bu kadar cok insan kalabilmisler olmasi beni cok mutlu etti. cok tesekkur ederim guzel sozleriniz icin :) ve ilk yorumunuzu bana yaptiginiz icin. ben bana gelen her yaziya cevap yazarim mutlaka, her yorumu cevaplarim. siz de dilediginiz zaman yazin lutfen :)
sevgilerimle
mehtap

--------------------------------*------------------------------------

independence
gerek aktuel dergisindeki roportajim olsun, gerekse bilgi sozluk’te ki yazilarim olsun, hepsini takip ettigini soyleyerek utancimdan beri yerin dibine sokan $ahis. her gazeteci boyle halkla sicak ili$kiler icerisinde olsa n’olurdu sanki. sagolsun varolsun.
independence
konu$mak anlaminda uzerine tanimam yemin ederim.

21:30 da ba$ladik telefon konu$masina, 23:00 de sonra erdi, bu 1,5 saatlik zaman diliminde farkettim ki ben sadece "nasilsiniz mehtap hanim?" diyebilmi$im.
mudo
-rahmetli defne joy foster’in oglu can’a yazdigi yazi tik’lanma rekoruna ko$uyorken "bu gazetede bu son yazisi, pinar hanim cig cig yer kendini kiskancliktan $imdi" diye ic gecirdigim,
-bunu kendisine de söyledigim,
-bir oglum var, bir de kizim olsun ama senin gibi olsun dedigim,
-ba$arisindan en ufak ku$ku duymadigim boyut yayinlarinda bana yaptigi yazarlık teklifini ’kimi hakli nedenlerimle’ geri cevirmekten $imdilerde it gibi pi$man oldugum,
-atahan adli ogluna ata $eklinde seslenenlerden solucan gormuscesine igrenen

$ahane yazar, mukemmel anne, huysuz gelin.
tabi ona hala katlanabilen e$ini de tebrik etmek lazım, hakkını yemeyelim.
ilk tv programinda oturdugu doner koltuktaki firil firil halini du$undukce, ha du$tu-ha du$ecek diye hala urperir icim. programin sonunda cektigim ’ohhhhh’u gorecektiniz siz; karsimda dag yoktu sukur!
menekse
melek isimli proğramda izledim kendisini.melek baykal ’ a melek abla diye hitap etmesi dahil çok doğal geldi bana. komikliğinin yanında haşarı bir yanıda var sanki...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol