eve giren hırsızı dövmenin suç olması

independence
hah i$te aynen boyle.

eger evine hirsiz girmi$se sevgili okuyucu, sen sen ol sakin adami dovme. birak gitsin zira sen ancak polise haber verebilirsin, ba$ka hicbir $ey yapamazsin. eger hirsizi doversen darpa giriyor resmen. hele ki eger hirsizin elinde bicak ya da silah gibi yaralayici zarar verici herhangi bir $ey de yoksa ve adam sana saldirmami$sa o zaman tamamen sictin, zira nefsi mudafaya girmiyor bu durum. ozetlemek gerekirse, hirsiz seni soyacak sen cezaevinde yatacaksin boyle bir durumda. aman diyim.
nickten yana sansim yok
meşru müdafaada sınır/kıstas, tehlikeyi uzaklaştıracak kadar güç kullanılmasıdır. eğer ki evinize giren hırsızı zaten etkisiz hâle getirmişseniz dövmeniz darpa tabi ki girer. etkisiz hâle getirmek için dövmek/fizikî güç kullanmak -sınıra riayet edildiği nisbette- haktır.
independence
evinize giren bir hirsizi etkisiz hale getirebilmek icin cicek kullanmaniz kafi gelmeyecektir, bir $ekilde guc kullanmaniz $arttir o durumda. i$te kanun bunu dahi yasaklami$tir size, dolayisi ile evinize giren hirsizi bayiltici bir gazla bayiltabilirseniz ne ala, aksi taktirde yaptiginiz hemen her eylem sizi suclu duruma sokacaktir. bu baglamda hirsizi seyretmek ve akabinde polise haber vermekten ba$ka bir $ansiniz cok olasilik dahilinde degildir.
menekse
ev sahibi tarafından tartaklana hırsız karakolda şöyle bağırıyordu bi tarihte.kulaklarımla duydum.
"insan hakları denen bişey var,kimse beni dövemez polis bey.şikayetçiyim bu adamdan. "

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol