omar epps

independence
omar hashim epps, 1973 doğumlu amerikalı oyuncu, senarist, yapımcı. şu sıralar "house" dizisinde dr. eric foreman karakterini canlandırıyor. otuzun üstünde yapımda rol alan oyuncu, aynı zamanda bir müzisyen ve dansçı.




omar hashim epps, 23 temmuz 1973’te brooklyn, new york, amerika’da doğdu. afrika kökenli epps, henüz 10 yaşındayken senaryo yazmaya başladı. öğrenimini new york’ta fiorello h. laguardia koleji’nde, müzik ve sahne sanatları üzerine yaptı.
aktörlüğe başlamadan önce, 1991 yılında erkek kardeşiyle beraber kurdukları wolfpak adında bir rap grubun üyesiydi. epps, kariyerinin ilk yıllarında genellikle spor konulu ya da gençliğin bunalımlarını konu alan yan rollerde yer aldı. 1989 yılında "the green flash" ile proefyonel oyunculuğa başlayan epps, "juice" (1992), "the program" (1993) adlı kolej futbolu dramasında, "major league ii" (1994) adlı beyzbol konulu filmde oynadı ve "higher learning"de (1995) bir koşucuyu canlandırdı. kariyerinin ilerleyen zamanlarda daha çok drama türündeki prodüksiyonlarda kendini gösterdi. televizyon dizileri, sinema filmleri ve televizyon filmleri de dahil olmaz üzere otuzun üzerinde yapımda rol aldı.

"er" isimle televizyon dramasının birçok bölümünde epps, dr. dennis gant karakteriyle karşımıza çıktı. "er"daki televizyon çalışmasından sonra 1997’de "scream 2" ile beyaz perdeye döndü. 1997 yılında, aynı zamanda prodüktörlüğünü de üstlendiği "first time felon" filminde rol aldı. 1999’da "the mod squad" filminden sonra aynı yıl oynadığı "the wood" ile genç izleyici kitlesine daha çok ulaştı. epps, kendisi için yoğun geçen 1999 yılında "in too deep" ile dedektif rolüne soyundu. 2000 yılında "love and basketball" filminde ve birçok yardımcı rolde oynadı. bunlardan birkaçı "dracula 2000" (2000), "big trouble" (2002) ve "conviction" (2002) oldu. 2004 yılında "against the ropes" isimli çalışmada meg ryan ile birlikte yer aldı. aynı yıl büyük ilgi gören, kadrosunda jude law, susan sarandon gibi isimleri barındıran "alfie" adlı filmde de oynadı.

epps 2004 yılından itibaren yayınlanmaya başlayan "house" adlı dizide dr. eric foreman karakterini canlandırıyor. 2 kez "naacp image" ödülleri adaylığı aldı ve bu adaylıkların sonuncusu "house"daki rolü içindi. bunun dışında "conviction" filmindeki rolüyle aldığı bir “en iyi erkek oyuncu" adaylığı var.

2000-2003 yılları arasında sanaa lathan ile beraber olan epps, 2004 yılından beri keisha spivey ile evli. 2 çocuğu var. ilk çocuğu k’mari mae, spivey ile nişanlıyken dünyaya gelmiş.

çocukluğundan beri aktör marlon wayans ile arkadaş olan epps, 1.79metre boyunda. bir ara queen latifah’ın dansçısı olan epps, röpörtajlarında amerika birleşik devletleri’nin ilk zenci başkanı olmak istediğini söylüyor. en son projesi ise yapım aşaması halen devam eden "a day in the life" adlı film. "brooklyn work films" adlı bir prodüksiyon şirketi bulunan aktör, bu şirket ile "love can’t hide", "serenity falls" gibi yapımlar üretti, ayrıca bu yapımların senartistliğini üstlendi ve kendisi de rol aldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol