bdp nin iki dil projesi

independence
oncelikle alakali biz bkz olmasi icin;

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)

bdp almi$ eline sazi, iki dil anadil $u bu diye konu$up duruyor ama bdp diyip gecme, dogu ve guneydoguda ki etkileri cok fazla. doguda $imdiden belediye tarafindan cadde isimleri falan hem turkce hem de kurtce olarak yazilmaya ba$landi. magazalarda fiyat etiketleri, lokantalarda mönüler hep cift dil.

devlet buyukleri "olmayacak bir $ey" diye konu$adursun, proge doguda gercekle$ti bile, hem de bir kac gunde. bir yandan dogu ve guneydogu illerinde iki dil hayata gecerken bir diger yandan da bdp’liler mecliste kurtce konu$maya ba$ladi ama devleti idare edenlerin soylemleri yine ayni;

+ olmayacak bir $ey.

e oldu ama? oluyor halen daha. yineliyorum;

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)



ahmet türk ba$kanliginda doguda demokratik toplum kongresi toplaniyor ve bu kongrede sivil savunma gucleri ismi ile bir topluluk planlaniyor, yani kendilerine ait silahli bir guc, devletten bagimsiz.

yava$.

yava$ diyorum ama gercekle$iyor i$te?

$imdi diyeceksin ki "ne var doguda guneydogu da kurtce ikinci dil olsa, hatta ulkede ikinci dil olsa". bu topraklari payla$tigimiz insanlar sadece kurtler degil, bunun lazi var, cerkezi var, arnavutu var, bo$naki var, var oglu var. velhasil sadece kurtlerle bile payla$iyor olsak bu topraklari, bu ulkenin ismi türkiye cumhuriyeti ve bu ulkede resmi olarak sadece turkce konu$ulur.

+ ama arkada$im, amerika’nin bile resmi bir dili yok.

lan siktir git o zaman amerika’ya, bana ne amerikadan? ben kendi memleketime bakarim arkada$im.

bdp’nin kapani$i dtp’den de hizli olacak bu gidi$le.
independence
diyarbakir’da belediyenin dairelerinde uygulama son hizla devam ediyor.

yarin cumhurba$kani diyarbaki’a gidecek ve belediyeyi de ziyaret edecek. devletin resmi kurumunda turkce’nin yanisira kullanilan kurtce’yi de gorunce tepkisi ne olacak acaba. ben olsam o binada o yazilari gordugum anda binayi terk eder ve anayasaya kar$i gelmesi sebebi ile belediye ba$kanini ve hatta bunlara musade ettigi icin valiyi direk mahkemeye veririm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol