kadınların çocuklarının fotoğraflarını göstermesi

sipsi
başlığın uzun halini yazmam gerekirse ’kadınların önüne gelen herkese çocuklarının fotoğrafını göstermesi’ şeklindedir. efen’im çağımızın en önemli sorunu ekonomi, siyaset, ticaret ıvır zıvır değildir. günümüzün en önemli sorunu bu kadınlardır. bu kadınlar ki insanı delirtmek için tanrı tarafından yeryüzüne yollanmış melek görünümlü şeytanlardır.

bu otobüste yanınızda oturan hiç tanımadığınız ve bir daha yüzünü görmeyeceğiniz bir kadın da olabilir, her gün iş yerinde gördüğünüz lakin farklı departmanlarda çalışma sebebiyle selamlaşmaktan öteye geçemediğiniz bir kadın da. bu kadın şu anda yanınızda oturan eşiniz bile olabilir.

bu durumun sadece kadınlarda olduğunu ise ben bugün anladım. hemen bu vesileyle bir anımı paylaşmak isterim. bugün ben, bir hemşire ve bir diş hekimi, denetlemeye giderken yolda aile mevzusu açıldı. erkek olan diş hekimi bir oğlu olduğunu, çocuk sahibi olmanın hayattaki hiçbir duyguyla yarışamayacağını söyleyip sustu. o anda hayatımın en büyük hatalarından birini yaparak hemşire hanıma ’çocuğunuz var mı?’ diye sorma gafletinde bulundum. 4 çocuğu olduğunu bilmem kaç yaşlarında olduklarını bilmem ne mezunu olduklarını anlatmaya başladı. bir süre dinledim. o sırada diş hekimi muhabbeti değiştirdi ve başımı pencere tarafına çevirdim. beni bekleyen tehlikeyi nereden bilebilirdim ki? bir anda burnumun ucunda sallanan fotoğraflar yağmaya başladı. ’bu kızım 3 yaşındayken bu beş bu üçüncü bebe 9 yaşındayken bu dırırırırrr’

o anda bütün hayatım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. ben bu anı farklı kadınlarla defalarca yaşamıştım. çirkin çocuklara da güzel çocuklara da ’çok tatlı yaaa yirim ayyy ne şeeekeeer’ demek zorunda kalmıştım. ama ağlamadım, dimdik ayakta durdum.

kadınlar, sözüm size. ne olursunuz belli bir samimiyet seviyesine gelmeden bana çocuk fotoğraflarınızı gösterip durmayın. rica ediyorum, o samimiyete gelince de benim sormamı bekleyin. biliyorum çok şey istiyorum ama, intiharın eşiğindeyim be yeter, be yeter aaa!

(bkz: çok doluyum sözlük)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol