2 aralık 2010 nasa dünya dışı yaşam açıklaması

independence
nasa tarafindan bugun yapilacak olan aciklama. turkiye saati ile 21:00 de yapilacak aciklamada nasa tarafindan uzayda ya$am ile alakali kimi cali$malarin sonuclari bildirilecek. kimse "uzayda ya$ama rastladik" demelerini beklemiyor ama dur bakalim, belki $a$irtirlar bizleri.
independence
stargate universe’i soluksuz takip eden birisi olarak diyebilirim ki uzayda ba$ka ya$am formlari var. hani nasa’dan once aciklamasini ben yapayim, kimse merakta kalmasin istedim. misal bizim suzan abla var, kesinlikle uzayli. olm sakalli biyikli kadin mi olur lan? gerci top sakal yaki$iyor kendisine.
independence
pe$inen gelen bilgilere gore nasa aslinda kaliforniya’da bulunan bir golde tespit edilen bir bakteri turunu aciklayacakmi$. uzayla alakasi ise ya$amin ba$langicinin temel ta$larindan biri olan fosfor iddiasinin tamamen curutulmesiymi$, falan filan i$te. detaylar $urada;

http://www.milliyet.com.tr/merakla-beklenen-sir-fos-cikti-/dunya/sondakika/02.12.2010/1321243/default.htm

nasa harbiden bunu aciklayacaksa onlarin da ta agizlarina sicayim ben. 1 saat kaldi diye heyecan yapmi$tim lan.
independence
#980714


az once de yazmi$im i$te, aciklama da bu bilgiyi dogrular nitelikte geldi zaten. kaliforniya’da bir golun icerisinde fosfor degil de arsenik icerisinde ya$ayan mikroroganizmalar ke$fedilmi$.

e peki bu ne demekmi$?

bu demekmi$ ki, bu kodugumun mikroorganizmalari esasen uzayda da ya$ayabilirlermi$, zira bugune kadar uzerinde canli aranan tum gezegenlerde once fosfor ve su aranmi$. fosfor yoksa bu gezegende hayat siksen olmaz du$uncesi ile ara$tirmalar kesilmi$. bundan sonra fosfor kriterini ortadan kaldirmi$lar, fosfor barindirmayan ortamlarda da ya$am olabilecegi kanitlanmi$.

bunun sokaktaki insana faydasi, gireni cikani nedir diye soracak olursan da yok oyle bi$i. hayat halen pahali, halen sikilesi, halen recep tayyip erdogan ba$bakan, bulent arinc halen ba$bakan yardimcisi, yani bize giren cikan tek $ey minik bir heyecan ya$ami$ olmamiz.

not: nasa’dan ye$il renkli kollari bacaklari olan ve ustun bir teknolojiye sahip irki acikmasini bekleyenlere geliyor;

(bkz: yarak)
rumuz pilis tiray egen
niye yaşam var diye araştırıyorlar ki? bahçe mi ekicekler... yaşam olup olmadığını anlamak çok kolay ki, çıkar oksijen tüpünü bak bakiyim var mı yok mu? hele bi git oraya anlarsın a.koyim.
delirtmeyinlanbeni
metinde "mikrobun california eyaletinde bulunan ve kendine özgü bir ekosisteme sahip olan mono gölü’nde keşfedildiğini belirtti" diye bir şeyler yazıyor. california ne zamandan beri dünya dışı ki? sırf o gölde çok fazla tuz ve arsenik var diye orayı dünyanın dışına mı atmışlar. ilginç tabi.
independence
aciklamanin amaci "aha bak bu bakteri ibneleri fosforda degil arsenikte bile yasayabilio, demek ki uzayda da ya$ayabilir, o zaman uzayda hayat olmasi cok yuksek ihtimaldir, bundan sonra ya$am arayacagimiz gezegenlerde fosfor kriterini eleyecegiz" $eklindedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol