türkiye ye füze kalkanı yerleştirme projesi

independence
son zamanlarda ayyuka cikan bir proje. amerika tarafindan turkiye topraklarina yerle$tirilmek isteniyor, turkiye konuya sicak bakiyor ama kimi $artlari var.

fuze kalkani ne iran’a ne de diger kom$u ulkelere kar$i kesinlikle kullanilmayacak, ba$ $art bu. dun yapilan nato toplantisinda turkiye’nin bu talebi de kabul edildi ama teoride kabul edilen bu $art pratikte cok da i$e yarayacak gibi gozukmuyor, zira fuze kalkaninin asil amaci iran’in nukleer gucune bir sinirlama getirebilmek ve bir diger yandan da suriye’yi dizginleyebilmek.

$imdilik anla$ma saglanmi$ gibi gozukse de daha ileri de neler olur henuz belli degil.
independence
turkiye’nin de onay vermesi ile proje hayata gecmi$tir ama amerika tarafindan degil nato tarafindan proje hayata gecirilmektedir. hukumet bildigim kadari ile gerekli onayi verdi, $imdi i$ fuze kalkaninin nereye kurulacagina kaldi. birincil yer diyarbakir olarak du$unuluyor haberlere gore.
mementoo
edindiğim bilgiye göre türkiyeye füze değil, başka ülkelerden ateşlenen füzeleri 5000 km mesafeden tespit edebilen radar ve sensörler kurulacak.kalkan görevi görecek olan füzeler ise doğu avrupaya yerleştirilecekmiş.bir çok kişi işin aslının israil’i iran’a karşı korumak olduğunu düşünse de israil’in elinde zaten bu sistem olduğu için bana pek inandırıcı gelmedi.
independence
fuze kalkaninin malatya’da bir araziye konu$landirilmasina karar verilmi$. sebebi ise hem dogu akdenizdeki gemileri hem de turkiye’nin dogusunu ayni anda gorebilen bir mevki olmasiymi$.
independence
amerikan askerleri de konu$landirilmi$ buraya. $u anda 50 amerikan askeri projede gorev yapmaktaymi$ ama yakin zamanda amerikali askerler icin 150 lojman in$a edilecekmi$ proje alanina.

amerikan askerinin turkiye topraklarinda ne i$i var? hani turkiye komutasindaydi bu proje?

bak yine soruyorum.

amerikan askerinin turkiye topraklarinda ne i$i var? hadi incirlik üssü’nü zor da olsa anlarim, amerikan ussu dersin cikarsin i$in icinden ama bu projede neden amerikan askeri var arkada$im?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol