84 yaşında siyasi parti lideri olmak

independence
ba$ka hangi ulkede gorulur bilmem ama turkiye’de o kadar olagan kar$ilaniyor ki bu durum, adam gayet rahatlikla adayligini bile koymazken parti lideri olabiliyor.

evet, necmettin erbakan’dan bahsediyorum. 84 ya$inda adayligini bile koymadan saadet partisi’nin lideri oluverdi. kendisi adayligini koymadi, delegeler buyuk cogunlukla aday gosterdi ve 600 kusur oyun hepsini alarak genel ba$kan oldu.

84 ya$inda araba kullanmak yasak ama ulke yonetmeye talip olmak serbest. siyaset boyle bir $ey i$te. ba$takiler sirf kendi koltuklarini muhafaza edebilmek adina siyasete bir ya$ haddi getirmiyorlar sanirim.

ulan du$unuyorum da, allah muhafaza 2011 de ki genel secimlerde saadet partisi secimleri kazansa ne olacak bu ulkenin haline? necmettin erbakan ba$bakan olsa n’olcak?

du$uncene ulusa sesleni$ konu$masini;

+ sayin vatanda$larim. $oyle yap.. kizim ilacimi ver oradan bana. hah, sevgili vatanda$larim, boyle yapa.. evladim bi tansiyonumu olc bakayim, yine mi cikti nedir. korumalara soyleyin gelip beni tuvalete gotursunler.

ya bunlar extreme ornekler gibi gozukebilir ama ya$anmayacak mi buna benzer $eyler? lan ya$ 84, dile kolay. azrail kapinin dibinde pusu kurmu$ bekliyor, sen ulke yonetimine aday oluyorsun. kendini du$unme bir kere olsun be, ulkeni du$un, vatanini du$un. bu kadar hirs olur mu arkada$ ya.

en anlamli kutlamalar 29 ekimlerde ya$anirdi gerci. cumhuriyeti, cumhuriyet kadar ya$li bir ba$bakanla kutlamak. ömrü kafi gelirse tabi.
esrakesh
numan kurtulmuş gibi bir ismi ziyan etmektir. her ne kadar görüşlerini desteklemediğim bir parti olsa da bazen dokunulmaz, yokluğu düşünülemez kişilerin yerine geçecek insanlar vardır misal saadet için söz konusu kişi numan kurtulmuş tu. lakin koltuk sevdası denen illet yeri geldiğinde kişiyi var eden ideolojinin bile önüne geçer. yakın örnek sp dir ama siyasetimizde örnekleri çokça mevcuttur.
alorarola
erbakan dava adamı olduğundan ötürü genel başkan seçilmiş.
erbakan’ın yaşını didikleyenlere ideolojilerine münhasır hazır cevapları da mümkün. bunları kendi ağızlarından rahmani ve şeytani olarak örnekleri;

rahmani:peygamberlerin! de yüz yaşını aşkın olmaları halinde görevlerine devam ettiği..!!
şeytani: aydın doğan gibi 80 yaşındaki birinin niye medya başkanlığı yaptığını biz soruyor muyuz?
biz hepsine saygı duyuyoruz. diyollar.
independence
sol framede gordum yine aklima geldi.

ya arkada$im, bunn tipta ya da psikolojide bir tanimi varsa birisi bana anlatsin n’olur, yemin ederim anlamakta gucluk cekiyorum. ya ben 60 ya$inda olsam sozlugu yonetmeye cali$maktan imtina ederim, elin adami 75 milyonluk bir ulkeyi 84 ya$inda yonetmeye talip oluyor. hani adam matematik alaninda bir deha, bilmesi lazim 84 un manasini ama ya$i sebebi ile unuttu mu anlamini ne oldu, o daha da kari$ik. ya du$unsene beyaz saray’da oval ofiste ci$ini tutamadigini? hadi buyur buradan yak $imdi, rezalet diz boyu, don boyu.

siyasette kesinlikle bir kural olmali ve 70 ya$ uzeri kimse siyaset yapamamali, en azindan genel ba$kan olamamali. deniz baykal’a laf soyluyorduk kac ya$inda oldu halen koltuk derdinde diye. deniz baykal’a kurban olmaliymi$iz, beterin cok daha beterleri varmi$ ya.

ayakta i$emeye kalksan deligi tutturamayacak ya$tasin sen artik alo?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol