askeriyede sıra dayağı

independence
facebook’ta dola$an bir videoda ortaya cikan igrenclik.

haberin kaynaginda hangi ulkede cekildigi belli degil deniyor ama besbelliki turkiye’de cekilen goruntuler, zira asker arkada$ina "devam et tertibim" diyor. dayak bitmiyor, tektat tekrar devam ediyor. $imdi goruntuleri izleyenler askeriyenin tamamen bu $ekilde oldugunu kesinlikle du$unmesin, zira benim zamanimda ne bize boyle bir $ey yapildi, ne de biz alt devrelerimize boyle bir $ey yaptik. kaldi ki bu goruntuler yetkililer tarafindan da izlendiginde o askerler tespit edilip komutanlari ile birlikte hepsinin gotunden kan alinacaktir.

i$te haber ve goruntuleri;

http://www.internethaber.com/askeriyede-dehset-goruntuler-301553h.htm?interstitial=true

edit: megerse goruntuler 2008 senesine aitmi$ ve azerbaycan ordusunda cekilmi$. gazetenin videosunda son sahneler kirpilmi$ dolayisi ile konu$malar yok ama ayni videonun youtube da bulunaninda ise son saniyelerde konu$malar var. "devam et devrem" cumlesini de gotumden uydurmu$um bu durumda ben.
alorarola
normal olmasa da tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir sözünü doğrularcasına erkeklerin kendi kendilerine yaptıları bir hegemonyası. var böyle şeyler.
bir nevi dede tertiplerin ustabirliğine yeni gelmiş torunlarına karşı diktalıklarını/egemenliklerini gösterme ve korkutma şekli.
askerliğin 18 aylık dönemi ve ondan önceki uzun dönemlerde bu tür tertipçilikler vardı.
aslında bunu yapanların kendilerince haklı olup olmadıkları çok önemli değildir bir yandan. bunu yapabilmeleri için üst tertip olmaları da yeterlidir. ve hatta demagojileri de daima hazırdır.
biz de torunken dedelerimizden dayak yedik.
gene de dua edin. bize yaptıkları kadar biz size yapmıyoruz.
korkutma faslının sonunda da daima şunu söylerler:
ya seve seve ya da sike sike diye.

hiç dayak yedin mi diye sorsalar.
hiç olur mu öyle şey o tarzım olan o sike sike diye dayak atanları çarşı izninde bir bir seve seve yatağa attım diyebilirim..

(bkz: hahhayt)
(bkz: işin sırrı olinde)

(bkz: mokoko)
(bkz: ölene kadar mokoko)
orqn
askeriyede sıra dayağı var mı yok mu bilemem ama bu haber tamamen kolpadır. görüntülerdeki askerler türk askeri bile değil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol