üniversitelerde sivil polis bulundurulması

independence
yükseköğretim kurulu’nun son icraati.

yök ba$kani tum universitelere bir yazi yollayarak "universiteler icin en uygun bir alanda sivil polislerin barinabilmesi icin bir yer ayarlanmasi" konusunda talimat verdi. yök’un ve universite yonetiminin bilgisi dahilinde, universitelerde sivil polisler barinacak bundan sonra. sebep ise cok klasik. egitimin kusursuz i$lemesi ve daha ozgurlukcu bir egitim sistemi.

lan sen ogrencinin tepesine devletin silahini ve polis rozetini dikeceksin, bir de bana ozgurlukten bahsedeceksin. kimileri istisnasiz kafayi yemis durumda yemin ederim ki.
yeginoglu
yök işi biraz daha amatörlüğe vurduğunu göstermeye çalışsa da, yeni çiftleşmiş camış gibi çimlere yayılırken farkındalığını kaybetmeyen üç beş talebe, olan bitenin kesinlikle farkında. kantinde taşak muhabbeti yapan mit mensubu öğrenciler yetmemiş olacak ki, elinde etiket makinasıyla dolaşan kirli sakallı abiler, aklı evvel talebelere vurdukları damgalarla yetişecek hür ve kabul edilmiş nurcular teşkilatının imdadına.

mantalitenize sokayım.
nickten yana sansim yok
istanbul-marmara ve ankara üniversiteleri gibi kaynama noktası düşük yerlerde bulundurulması normâldir ve hâl-i hazırda bulundurulduğunu da düşünüyorum.

ulan üç-beş orospu çocuğu çevik kuvvetle dalaşıyor; kovalamacası bir sürü öğrencinin arasında oluyor. ben elinde copla, biber gazıyla bir orospu çocuğu kovalayan adam görmek istemiyorum arkadaş!

sivil polis işlerin daha sessiz ilerlemesini sağlar en azından.

fişleme mi?

dostum bunun için polise gerek yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol