16 eylül 2010 hakkari mayın patlaması

independence
hakkari’de bir yolcu minibusu seyir halindeyken bir mayinin uzerinden geciyor.

bilanco : 10 can kaybi.

patlamada 4 ki$i de yaralandi. yaralilarin icerisinde 1 de bebek var.

http://tinyurl.com/2fzlmc4

ah bu arada ba$bakan da olayi kinami$. allah ondan razi olsun.

edit: pkk mayin patlamasi ile alakali bir ilgilerinin olmadigini aciklami$. gel de inan tabi.
isyankarmuhabir
açılıımm açılıım daha coooook acılıııımmmm, yetmez ama daha çooook açılım nidaları atanlar dusunsun. bir vatandas olarak bana dusen üzülmektir, kahrolmaktır yalnız ve güzel ülkemin insanları için. tam yetkili yetkililer düşünsün, devletin değil hükümetin kaymakamı valisi olanlar düşünsün, hükümet düşünsün. ama görüyorum ki hükümetin başıda benim kadar aciz, kınamış, kınasını ben yollarım ama kınamasın artık bir şeyler yapsın.
yeginoglu
bdp, yerli halka ışık hızıyla bu olayın jitem tarafından tertiplendiği bilgisini yayıyor, bunun üzerine cahil ve beyni çalınmış yerli halk tepkisini olay yerine gelen askerleri taşlayarak gösteriyor.

bu olayları izah etmek için öyle çetrefilli komplo teorileri üzerinden izahat vermenin lüzumu yok. bu işin başındakiler geçsinler ’ben her boku bilirim, teknik sebepleriyle birlikte de açıklarım’ ayaklarını. bu durum, varılmaya çalışılan namussuz amacın açık seçik bir görüntüsüdür. toplumun izahata değil neticeye ihtiyacı var.

aklını başına alması gereken akp hükümeti değil agalar. hükümet kartlarını açık oynuyor, alenen, gözümüze soka soka ’ben bu bokum’ diyor. aklını başına devşirmesi gereken; bir taraftan teröre lanet ederken diğer taraftan akp’yi hükümet yapan millettir.
independence
bolgede mayinlarin pkk tarafindan degil, tam aksine asker tarafindan do$endigine dair bir $uphe bir endi$e hakim. patlama bolgesinin yakininda bir canta icerisinde bulunan tuzaklanmi$ mayinlari goren halk, bu mayinlarin pkk tarafindan kullanilmadigini soyleyip mayinlari jandarmaya teslim etmemekte direnmi$. pkk da bu patlama ile hicbir ili$kisinin olmadigini soylemi$ti. bakalim bu i$in altindan ne cikacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol