10 eylül 2010 akın birdal a saldırı

independence
ba$ligi boyle actim cunku icerisinde gercekten bir saldiri haberi var ama oyle deh$etengiz bir $ey degil.

bursa’da konu$ma yapan akin birdal’in yanina kendisini sivil polis olarak tanitarak guvenlik cemberinden gecen bir genc yakla$iyor ve akin birdal’a kafa atiyor.

soru 1: ben de kendimi sivil polis olarak tanitsam guvenlik cemberlerinden elimi kolumu sallaya sallaya gecebilir miyim? ayrica kendisini sivil polis olarak tanitan $ahsin kasten adam yaralamaktan da sabikali oldugu ogreniliyor daha sonrasinda. buradaki zaafiyet soru$turulmali her $eyden once zira bir milletvekilinin yanina kadar gidip o konu$ma yaparken kendisine fiili saldirida bulunabilen birisi, bicak da cekebilirdi tabanca da. inanilmaz bir zaafiyet var durumda.

$imdi saldiri haberi bu kadar, en az saldiri kadar vahim olan bir haber daha var ama.

akin birdal’a gercekle$en saldiridan hemen sonra, alanda toplanilan bdp’liler saldirgani yakalayip linc ettiler. evet bildigin linc. giri$im falan degil ama, linc uygulandi ve saldirgan ic kanama gecirirken polis tarafindan kurtarildi ardindan da ameliyata alindi, halen daha hayati tehlikeyi atlatamadigi soyleniyor. saldirganin ismi bilgehan $im$ek.

insanlar nasil olurda birisinin konu$masini dinlerken bir anda katil kivamina girebiliyorlar, bu nasil olabiliyor, hangi psikolojik etmenler insanlarin vah$i yanlarini tetikleyebiliyor, bu da bir $ekilde ara$tirilmali, zira toplum oyle yanli$ bir yere dogru meylediyor ki bir zaman sonra sokakta insanlar kom$ularini bicaklayacak hale gelecekler neredeyse. olay artik siyasetten falan cikmi$, direk toplumsal bir travma alaninda ele alinacak bir hale gelmi$.

edit: haberin likni ve videosu $urada;

http://haber.mynet.com/detay/guncel/akin-birdala-kafa-atti/531587?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_1

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol