yemek yapmayı bilmeyen kadınlar

independence
kadinlar daha cocuk donemlerinde yemek kulturune a$ina yeti$tirilirler, en azindan toplumumuzda bu boyledir. erkek, evlenecegi kadinin yatakta ve sokakta oldugu kadar mutfaktaki maharetlerini de gozonunde bulundurur. tamam, pazardan herhangi bir $ey satin alirken yapilan elemelere benziyor bu durum kabul, ama nasil ki kadinlar yemek kulturune a$ina olarak yeti$tirilirlerse toplumda, biz erkekler de mutfaktan bir hayli uzak bir koordinata konu$landiriliriz ayni donemlerde.

"erkek adam yemek yapmaz, erkek adam mutfaga girmez."

hangimiz bu empoze ile buyumedik ki cocukluktan bu yana? erkek adamin yapmayacagi, yapmamasi gereken ne cok $ey varmi$, daha o ya$lardan ali$tirilmaya ba$landik.

erkek adam aglamaz, erkek adam kahkaha atmaz, erkek adam sakiz cignemez, erkek adam astronot olmaz, erkek adam gotune fitil sokturmaz, $u bu..

lan erkek adam ne demek her $eyden once. erkek ile adam ayri anlamlardaki kelimeler miki sen kalkip bu kelimeleri birbirlerine tamamlayici nitelikte olan kavramlarmi$casina ayni cumle icerisinde kullaniyorsun. hayir kadin adam diye bir tanim mi var da erkek adam diye yeni bir tanim uretmeye cali$iyorsun gotunden?

neyse konu bu degil.

nihayetinde kadinlar cocukluk donemlerinden beri bir yemek kulturu icerisinde buyutulurler. 10 / 15 ya$lar arasinda fasulyeleri ikiye bolerler, 15 ya$indan sonra 20 li ya$lara kadar mutfaga girerler ve kahve yapmaktan ba$layarak yemek yapmaya kadar uzanan bir yolun yolcusu olurlar.

i$te bunlar yemek yapmayi bilen kadinlardir.

ya bilmeyenler?

bu kadinlarin cok yuksek ihtimalle anneleri ya da yaninda buyudugu insanlar da yemek kulturundan en azindan yapma anlaminda uzak insanlardir. yemek yapmayi bilmeyen bir kadinin kiz cocugunun da yemek yapmayi bilmesi cok olagan degildir. bu tur cocuklar dadilarla buyumu$, kolejlerde yeti$mi$, malikanelerde oturan $imarik kiz cocuklaridir. paranin getirmi$ oldyugu suni guzellik de cabasi. estetik salonlarinin degi$mez mudavimlerinden olan bu kadinlar, erkekler tarafindan sadece yataktaki maharetleri ve ailesinin mal varligi sebebi ile tercih edilirler.

bu kadinlarin ortak olarak kendi aralarinda urettikleri bir de felsefe vardir ki hicbiri bu feslefenin uzerine toz kondurmazlar.

"i can’t cook. who cares."

felsefeleri budur ve bunu bir de resimle saglamla$tirirlar;

http://tinyurl.com/2clqya6

i$te bugunku hikayemizin sonuna da geldik.

ps: ulan bir resim gordum bir yerde, uzerine roman yazdim vay arkada$ ya.
isyankarmuhabir
değişen aile yapısı ve sosyo ekonomik hayat ve sosyo kültürel hayat nedeniyle kadının toplumdaki yeri ev olmaktan çıkarak sokağa geçmiştir. yani kısaca özetlersek kadınlarda ırkdaşı olan erkekler gibi gezmek, eğlenmek, dolaşmak istemekte ve bunları gerçekleştirmektedir. bunlara ek olarak kadınlarda değişen ekonomik şartlar altında ekonokşm özgürlüklerini ellerine almışlardır butün bunların doğal sonucu olarak kadınlar artık evlerinde ve mutfaklarında daha az vakit geçirmektedirler, geçmiş nesillerden yemek yapmayı öğrenmedikleri gibi bu konuda bir eğilimde göstermezler.

özetlemek gerekirse artık kadınlarında penisleri var, onlarda erkekler gibi kazanıyor, geziyor, eğleniyor,yiyor, içiyor, seviyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol